KoDren

Switch to desktop

Zdravstvene prednosti butera orašastih plodova

buter kikiriki

Govorilo se nekada da je Elvis Prisli jeo i po desetine sendviča sa bananom i puterom od kikirikija i da su oni krivci što se pred kraj života ugojio do neprepoznatljivosti. Danas, međutim, znamo da puteri od orašastih plodova imaju veoma pozitivno dejstvo na mršavljenje, zbog čega ne bismo baš poverovali u ovaj mit.

Datum poslednje izmene nedelja, 03 oktobar 2021 16:40

Pogodaka: 438

Opširnije...

Šta je glukagon?

glukagon

Kako smršati? – pitanje je od milion dolara. Dok smo brojali kalorije bilo je lako, ali se ispostavilo da nije sve u hrani. Mnogo toga zavisi i od našeg organizma. Naučnici su utvrdili da veliku ulogu u varenju i metabolizmu imaju hormoni. Jedan od njih je glukagon, zapostavljen u pričama o dijeti a zapravo veoma važnom činiocu u metabolizmu.

Datum poslednje izmene sreda, 25 avgust 2021 12:36

Pogodaka: 212

Opširnije...

Ribizle - zdravstvene koristi i recept za domaći sok od ribizle

ribizle

Iako vodi poreklo iz severne Azije i Evrope, ribizla je voće koje je relativno popularno kod nas. Postoje tri vrste ribizle, a to su: crvena (Ribes Rubrum) crna (Ribes Nigrum) i bela ribizla. Kod nas se najčešće može videti sitne bobice crvene ribizle, iako je crna daleko zdravija, s čime ćemo se upoznati u narednim redovima ovog teksta.

Datum poslednje izmene četvrtak, 17 septembar 2020 15:19

Pogodaka: 1175

Opširnije...

Blagodeti majčine dušice

majčina dušica

Majčina dušica (koju često nazivamo i timijan) je biljka koja je poznata još od davnina po svojim dobrobitima po ljudsko zdravlje.

Datum poslednje izmene nedelja, 29 novembar 2020 20:07

Pogodaka: 1489

Opširnije...

Čaj od origana

čaj od origana

Origano (lat. Origanum vulgare) je višegodišnja biljka poreklom iz južne Evrope, koja se vremenom proširila svetom. Prija joj sušno vreme i sunčani krajevi, pa je zato najčešće smatraju mediteranskom biljkom.

Datum poslednje izmene ponedeljak, 10 avgust 2020 12:51

Pogodaka: 1571

Opširnije...

Portal kodren.com © sva prava zadržana Izrada sajta|amwmg

Top Desktop version