KoDren

Switch to desktop

Svetski naučnici iz oblasti ishrane i dijetetike u Beogradu

kongres-drustva-za-ishranu-srbije

Održan 14. Kongres Društva za ishranu Srbije

Trodnevni kongres Društva za ishranu Srbije okupio je ovih dana na jednom mestu više od 300 stručnjaka u oblasti ishrane iz 16 zemalja celog sveta među kojima su Velika Britanija, Francuska, Belgija, Italija, Bugarska, Grčka, Turska, Španija, Poljska, Austrija, ali i nekoliko udaljenih zemalja kao što su Iran i Indija.

Datum poslednje izmene ponedeljak, 29 novembar 2021 19:34

Pogodaka: 150

Opširnije...

Zdravstvene prednosti butera orašastih plodova

buter kikiriki

Govorilo se nekada da je Elvis Prisli jeo i po desetine sendviča sa bananom i puterom od kikirikija i da su oni krivci što se pred kraj života ugojio do neprepoznatljivosti. Danas, međutim, znamo da puteri od orašastih plodova imaju veoma pozitivno dejstvo na mršavljenje, zbog čega ne bismo baš poverovali u ovaj mit.

Datum poslednje izmene nedelja, 03 oktobar 2021 16:40

Pogodaka: 662

Opširnije...

Blagodeti majčine dušice

majčina dušica

Majčina dušica (koju često nazivamo i timijan) je biljka koja je poznata još od davnina po svojim dobrobitima po ljudsko zdravlje.

Datum poslednje izmene nedelja, 29 novembar 2020 20:07

Pogodaka: 1689

Opširnije...

Šta je glukagon?

glukagon

Kako smršati? – pitanje je od milion dolara. Dok smo brojali kalorije bilo je lako, ali se ispostavilo da nije sve u hrani. Mnogo toga zavisi i od našeg organizma. Naučnici su utvrdili da veliku ulogu u varenju i metabolizmu imaju hormoni. Jedan od njih je glukagon, zapostavljen u pričama o dijeti a zapravo veoma važnom činiocu u metabolizmu.

Datum poslednje izmene sreda, 25 avgust 2021 12:36

Pogodaka: 941

Opširnije...

Ribizle - zdravstvene koristi i recept za domaći sok od ribizle

ribizle

Iako vodi poreklo iz severne Azije i Evrope, ribizla je voće koje je relativno popularno kod nas. Postoje tri vrste ribizle, a to su: crvena (Ribes Rubrum) crna (Ribes Nigrum) i bela ribizla. Kod nas se najčešće može videti sitne bobice crvene ribizle, iako je crna daleko zdravija, s čime ćemo se upoznati u narednim redovima ovog teksta.

Datum poslednje izmene četvrtak, 17 septembar 2020 15:19

Pogodaka: 1360

Opširnije...

Portal kodren.com © sva prava zadržana Izrada sajta|amwmg

Top Desktop version