KoDren

Switch to desktop

Šta jesti pre, a šta posle teretane?

hrana teretana

Kada je u pitanju hrana pre i posle treninga, tu je dobro poslušati stručnjake ali malo i pratiti svoje navike. Ima onih koji ne vole da jedu pre treninga i radije treniraju gladni.

Datum poslednje izmene sreda, 01 decembar 2021 13:58

Pogodaka: 1100

Opširnije...

Salo od kojeg mršavimo – da i to postoji!

beba

Teško je poverovati da postoji salo koje nas može dovesti do toga da budemo mršavi. Ono koje je zdravo za naš organizam i koje moramo stvarati a ne topiti. Ma koliko delovalo neobično, postoji i tako nešto. Zove se braon salo i svako od nas ga ima, na žalost, u maloj količini. Dobra vest je da se može povećati.

Datum poslednje izmene četvrtak, 18 februar 2021 22:33

Pogodaka: 1631

Opširnije...

10 jednostavnih načina da vam vežbanje postane navika

navika vežbanja

Za važnost redovnog vežbanja za osećaj sreće često ćete čuti. Međutim, i naučna istraživanja to potvrđuju. Savremena istraživanja su sprovođena čak i na depresivnim ljudima, a rezultati su pokazali da grupa koja je vežbala (a nije koristila lekove) da je imala stopu recidiva samo 9%. Svakako, vežbanje smanjuje osećaj depresije, a ljudi koji redovno vežbaju imaju više elana za svakodnevne aktivnosti a i srećniji su. Tako da, sa vežbanjem treba početi što pre ako već ne praktikujete, a da bi vam postalo navika I rutina u svakodnevnici, evo nekoliko nekoliko jednostavnih načina.

Datum poslednje izmene utorak, 16 april 2019 23:15

Pogodaka: 2723

Opširnije...

Šta je glutamin i kada je najbolje da ga pijemo?

dizanje tegova

Glutamin, često poznat i kao L-glutamin je aminokiselina (jedna od dvadeset) zapisana u standardnom genetskom kodu. Grupa neesencijalnih aminokiselina (u koju se ubraja i glutamin) je grupa u koju spadaju u one koje je naš organizam sposoban sam da stvori (a dobija se reakcijom glutaminske kiseline i amonijaka). Glutamin je jedna od najkorisnijih neesencijalnih aminokiselina i popularan je među ljudima koji se bave sportom i fizičkim aktivnostima.

Datum poslednje izmene sreda, 11 decembar 2019 10:41

Pogodaka: 6498

Opširnije...

Vežbanje je lek

Radionica teži ravnoteži

Značaj fizičke aktivnosti u prevenciji gojaznosti

Beograd, 5. april 2019. godine – Ministarstvo zdravlja i Privredna komora Srbije – Udruženje za prehrambenu industriju organizovali su u Laboratoriji za medicinu sporta i terapiju Medicinskog fakulteta treću po redu edukativnu radionicu za predstavnike medija u okviru nacionalne kampanje „Teži ravnoteži“, na temu značaja fizičke aktivnosti u preventivne i terapijske svrhe.

Datum poslednje izmene subota, 06 april 2019 20:06

Pogodaka: 2218

Opširnije...

Portal kodren.com © sva prava zadržana Izrada sajta|amwmg

Top Desktop version