KoDren

Switch to desktop

Psihijatar upozorava:Tuga nije isto što i depresija

depresija

Teški trenuci su neizostavni deo života i čine nas neraspoloženim, možda tužnim ili depresivnim. O tome kako se suočavamo sa njima i koja je razlika između tuge i depresije razgovarali smo sa specijalistom psihijatrije, dr Aleksandrom Damjanović.

Datum poslednje izmene nedelja, 22 septembar 2019 20:56

Pogodaka: 1588

Opširnije...

Ortoreksija – da li smo opsednuti zdravom ishranom?

ortoreksija

Ortoreksija nije toliko poznat i raširen pojam, a označava stanje koje podrazumeva simptome opsesivnog ponašanja u želji da se jede zdravo. Oni koji pate od ortoreksije često pokazuju znake i simptome anksioznosti koji se često javljaju sa anoreksijom i drugim poremećajima u jedenju

Datum poslednje izmene utorak, 07 mart 2017 09:30

Pogodaka: 6774

Opširnije...

Maskirana depresija

maskirana depresija

Depresija je psihičko stanje koje najčešće karakterišu: pad raspoloženja, pad interesovanja, pad želje i radnih sposobnosti i navika, izražena emotivnost, tuga, plačljivost, usporeno razmišljenje i pamćenje, kao i osećanje krivice, nevoljnosti, osećaja manje vrednosti, beznadežnosti, praznine i opšte bezvoljnosti.

Datum poslednje izmene nedelja, 27 novembar 2016 14:07

Pogodaka: 11332

Opširnije...

Simptomi i uzroci zavisnosti od hrane

zavisnost od hrane

Svi znamo kako zavisnost od droge nastaje, koliko je loša i kakav efekat ima na okolinu onoga koji drogu uzima. Zavisnost, međutim, ne mora biti samo od droge. Poslednjih godina primećena je sve veća zavisnost od hrane i to podjednako među mladima i starijom populacijom, ženama ali i muškarcima.

Datum poslednje izmene ponedeljak, 23 januar 2017 20:38

Pogodaka: 7997

Opširnije...

Olakšajte anksioznost prirodnim putem

anksioznost

Sve je više ljudi koji zbog stresnog načina života, nekih nerazjašnjenih emocionalnih tegoba zapadnu pod osećaj konstantne strepnje, straha. Takav psihološki problem naziva se anksioznost.

Datum poslednje izmene sreda, 02 novembar 2016 22:25

Pogodaka: 16135

Opširnije...

Portal kodren.com © sva prava zadržana Izrada sajta|amwmg

Top Desktop version