KoDren

Switch to desktop

Obuzeo te je „jesenji bluz“ i nije ti ni do čega? Potraži besplatnu psihološku podršku na platformi „Sve je OK“

brave together psihološka podrška

Topli letnji dani su prošli, a sa njima i dugoočekivani trenuci odmora i razonode. Dok „skroluješ“ po ekranu svog mobilnog telefona tragajući za idealnom fotografijom za društvene mreže primećuješ da se jesen neumitno približava i sa sobom donosi povratak u uobičajenu rutinu života. Nagle promene raspoloženja usled povratka redovnim obavezama, pritiska zbog nove školske godine, pokretanja brojnih dilema, gubitaka, raskida, usamljenosti ili neprijatnih događaja u porodici mogu polako prelaziti u depresiju, a ona se nečujno i polako uvlači pod tvoju kožu i odjednom shvataš da nisi OK, da ti nije ni do čega.

Datum poslednje izmene četvrtak, 02 novembar 2023 11:09

Pogodaka: 762

Opširnije...

Kako deluju kortikosteroidi i koji su neželjeni efekti?

kortikosteroidi

Šta su kortikosteroidi

Kortikosteroidi su  lekovi koji veoma podsećaju na kortizol, hormon koji naše nadbubrežne žlezde proizvode prirodno. Kortikosteroidi se često nazivaju skraćenim terminom "steroidi" ali to nisu steroidnih jedinjenja povezanih sa muškim hormonima koje neki sportisti zloupotrebljavaju. Kortikosteroidi se koriste za lečenje reumatoidnog artritisa, inflamatorne bolesti creva (IBD), astme, alergija i mnogih drugih stanja.

Datum poslednje izmene sreda, 17 avgust 2022 18:00

Pogodaka: 5778

Opširnije...

Spavanje od 22 do 6 – da li je zaista tako bitno?

vreme za spavanje

Situacija sa spavanjem kod većine nas stoji ovako – ležemo posle 23 časa, ustajemo pre 7. Neretko spavamo i kraće od 6 sati.

Datum poslednje izmene utorak, 20 jul 2021 23:41

Pogodaka: 3492

Opširnije...

Vimhofov metod – kako plivati u ledenoj vodi i izlečite dušu i telo

plivanje u ledenoj vodi

Svi smo gledali ruske sportiste i entuzijaste (i ponekog vernika) kako bez problema razbijaju led, skaču u ledenu vodu i plivaju. Neki plivaju za Bogojavljenski krst, dok drugi jedva čekaju da se reka zaledi kako bi plivali i bez ikakvog povoda.

Datum poslednje izmene sreda, 17 avgust 2022 18:02

Pogodaka: 3401

Opširnije...

Zašto me noge bole kada sedim ceo dan?

noge

Sedeli smo ceo dan u kancelariji, onda smo došli kući i presedeli celo popodne pred televizorom (a prethodno ručali u sedećem položaju) da bi na kraju dana osetili da nas noge bole. Jedno od pitanja koja postavimo u tom trenutku je zbog čega se taj bol uopšte javio? Nije li bol rezultat napora i tereta? U tom slučaju, zbog čega nas zapravo noge bole ako smo ceo dan samo sedeli?

Datum poslednje izmene nedelja, 31 januar 2021 19:41

Pogodaka: 2865

Opširnije...

Portal kodren.com © sva prava zadržana Izrada sajta|amwmg

Top Desktop version