KoDren

Switch to desktop

Operacija krajnika, kada je neophodna i oporavak

operacija krajnika

Krajnici i operacija

Krajnici su limfni čvorovi, koji su u prvim redovima odbrana organizma od infekcija, protiv mikroorganizama i bakterija. Međutim, kada krajnici obole, potrebno ih je izvaditi, jer će u protivnom izazvati razne infekcije u organizmu tj.  mnoge druge zdravstvene probleme.

Datum poslednje izmene ponedeljak, 09 mart 2020 12:08

Pogodaka: 412

Opširnije...

Da li je u redu da prepolovimo tabletu?

tablete i kapsule

Svako od nas je bar jednom u životu bio u situaciji da posustane od discipline kada je neka lekarska terapija u pitanju. Bilo da je slučaj u ritmu neke terapije, preskakanju iste ili u slučaju umanjena doze. Možda smo se i upitali zašto je neki lek u obliku capsule ili ćemu služi ona crtica utisnuta na tableti?
Ali da li smo zaista svesni koliko čin prelamanja tablete može da izazove višestruke probleme? Način uzimanja i pravilna primena lekova su podjednako važni koliko i sama terapija.

Datum poslednje izmene četvrtak, 09 januar 2020 10:35

Pogodaka: 566

Opširnije...

Prehrambeni aditivi koji uzrokuju nadimanje i gasove

aditivi

Pre fabričkre proizvodnje hrane i razvijanjem industrijske proizvoda, ljudi su se koristili prirodnim načinom produživanje roka trajanja hrane. Najčešće su se koristili raznim procedurama prirodne fermetacije, pa čak i danas se koristi neki od tehnika u pripremi hrane.

Datum poslednje izmene sreda, 15 maj 2019 21:20

Pogodaka: 1039

Opširnije...

Kako da se rešite neprijatnog osećaja viška vode u organizmu, težine i otečenosti?

herba fast detox

Iznenada ste dobili nekoliko kilograma viška, osećate se tromo, naduto, otekli su vam zglobovi i prsti a niste povećali unos hrane i niste smanjili fizičku aktivnost?!... Neobjašnjivo brzo dobijanje na težini može biti rezultat zadržavanja tečnosti u organizmu. Zadržavanje tečnosti, poznato i kao edem, može uzrokovati da vam udovi, ruke, noge, lice ili stomak izgledaju natečeno. Žene koje imaju problem  zadržavanja vode imaju veću verovatnoću da budu gojazne.

Datum poslednje izmene četvrtak, 13 jun 2019 13:34

Pogodaka: 1548

Opširnije...

Dobrobiti slanih soba

slana soba

Da je poslednju deceniju ekspanzija otvaranja slanih soba po gradovim i velnes centrima, u to smo svi uvereni. Ali sa druge strane malo smo upućeni u sve dobrobiti koje ona može da nam doprinese kao redovna terapija.

Datum poslednje izmene utorak, 09 oktobar 2018 10:20

Pogodaka: 915

Opširnije...

Portal kodren.com © sva prava zadržana Izrada sajta|amwmg

Top Desktop version