KoDren.COM Budite zdravi ko dren!

Najnovije
A+ A A-

Kako prorodno očistiti organizam od teških metala

hlorofil

Za pravilno funkcionisanje jetre, kao veoma značajnom organu zbog svoje multifunkcionalnosti, potrebna nam je posebna briga. Pored njene funkcije za regulaciju masti, proteina, sećera, hormona, jetra je organ kao svojevrsno skladište za minerale, vitamine, glikogen, a zadužena je i za uklanjanje toksina iz krvi.

 

Za pravilno funkcionisanje jetre remetilac može da bude loša neizbalansirana ishrana, konzumacija alkohola, ili neki medikamenti. Ono što naročito može da poremeti u ishrani njenu uravnoteženu funkciju, to je korišćenje rafinisanog šećera, hidrogenisana ulja, kao i teški metali. Tegobe koje će vam ukazati na poremećaj rada jetre su gastrovaskularne tegobe (kao što su gastritis, gasovi, nadutost), bolovi, umanjenje težine, anksioznost i pojačano znojenje, dok trovanje teškim metalima može da izazove ozbiljne posledice. Zato povremeno je potrebno vršiti detoksikaciju organizma kako bismo izbalansirali ceo imunološki sistem i njegovu funkcionalnost.

Pored hrane koja može biti uzrok skladištenja toksina u organizmu, isti uzročnici mogu biti voda, vazduh, kozmetička sredstva, vakcine, sive/crne (amalganmske) plombe na zubima. Iako postoje razni sintetički preparati koji nisu baš bezbedni za konzumaciju, preporuka je ipak posegnuti za prirodnom varijantom (a u tome nam mogu koristiti određeno bilje, namirnice, samoinicijatnivno pokretanje pojačanog znojenja, kao i jače opcije, poput nekih supstanci o kojima ćemo više reći u narednim redovima ovog teksta). Kada želimo da iz organizma izbacimo teške metale, to je jedino moguće agensima koji se vežu za njih, takozvani, kelati, jer  kada uđu u naš organizam, teški  metali nam se gomilaju u organima, tkivima, pa čak i u našim kostima.

Hlorofil

Hlorofil je jedan od najznačajnijih prirodnih kelata, jer zeleni pigment koji sadrže zelene biljke (zeleno povrće, voće, kao i alge) su poznati kao čistači tj. detoksikatori organizma (pored toga što čisti organizam od toksina, poznat je i kao odličan čistač od teških metala). Zbog toga je važno da svakodnevno u ishranu uvrstite namirnice sa hlorofilom.

Zelena glina

Glina se vodi kao jedna od nastarijih, tradicionalnih, a ujedno i najmoćnijih supstanci koja je zadužena da obnovi organizam. Kao izdrazito lekovita, zelenu glinu su drevne civilizacije korstile redovno kako za lečenje čoveka, tako i za mumificiranje (stari Egipat), lečenje slomljenih kostiju (stara Grčka). U drevnim civilizacijma čak su govorili za nju (zbog njene velike blagotvornosti) da ima “božansku inteligenciju”.

Što se tiče izbacivanja teških metala iz organizma uz pomoć zelene gline, najbolje ćete to uraditi uz pomoć kupke. Kupku sa zelenom glinom ćete pripremiti na sledeći način: svoju kadu ćete napuniti što toplijom vodom, a u nju ćete usuti dve šoljice zelene gline. U takvoj kupki provedite dvadeset minuta kako bi vam zelena glina što bolje kroz pore ušla u organizam, vezala i izbacila otrove i teške metale.

Zeolit

Zeolit je mineral koji ima poroznu strukturu, pa je u stanju da veže neke druge minerale, a naročito teške metele (poput olova, žive, arsena, pa čak i uranijuma). Za upotrebu kod ljudi se koristi “obrađena” vrsta zeolita – klinoptilolit (po sastavu alumino-natrijumski ili alumino-kalcijumski silikat). Zeolit se izlučuje iz organizma urinom u roku od najviše 8 sati, a ne preporučuje se trudnicama, deci do 3 godine, osobama koje su na hemodijalizi, kod oboljenja bubrega i osobama sa transplantatima. Olakšava neugodne tegobe od hemoterapije i zračenja. Zeolit poboljšava rad nervnog sistema, zato je veoma pogodana za osobe koje pate od Alzheimerove bolesti, demencije, pa čak i od autizma. Interesantno je da će zeolit veoma brzo umiriti oštećenja sluzokože, kože (čak i gljivične infekcije) i unutrašnjih organa.

Portal kodren.com © sva prava zadržana Izrada sajta|amwmg