KoDren

Switch to desktop

Kako sprečiti i lečiti glavobolje?

glavobolja

Mi ne znamo nijednu osobu koja makar jednom nije imala glavobolju, a vi? Procenjuje se da više od 90 odsto svetske populacije bar jednom u toku života ima glavobolju, a ona pogađa mlade i stare, zdrave i bolesne, žene i muškarce.

Datum poslednje izmene nedelja, 06 maj 2018 16:16

Pogodaka: 1844

Opširnije...

Uticaj stresa na gojaznost

gojaznost i stres

Već dugo postoje brojne tvrdnje da postoji veza između stresa i gojaznosti. Dok kratkoročni stres može dovesti do toga da osoba izgubi apetit, hronični stres može imati sasvim suprotan efekat.

Datum poslednje izmene ponedeljak, 12 februar 2018 13:26

Pogodaka: 1960

Opširnije...

Šta je dopamin i čemu on služi u našem organizmu?

dopamin

Dopamin je jedan od prokazanih hemijskih supstanci koje, kako se tvrdi, u našem mozgu izazivaju haos i nered, a protiv koga ne možemo ništa. Izgleda da smo navikli da za sve ono što ne razumemo, ili razumemo ali teško nam je da kontrolišemo okrivljujemo „hemiju“. Često čujemo kada ljudi kažu „dogodila se hemija“ kada se zaljubimo i to je za nas jednostavno objašnjenje jedne, na prvi pogled neobjašnjive pojave. Stvari su, zapravo, malo drugačije.

Datum poslednje izmene utorak, 04 jul 2017 21:01

Pogodaka: 10400

Opširnije...

Ketoza kao pomoć kod raznih bolesti

benefiti ketoze

Jedna od retkih ishrana i dijeta koja uspešno postoji još od 1920. godine, što je neobično ako se uzme u obzir strogost i redukovanost u ishrani koju podrazumeva. Sa druge strane, ona podrazumeva i potpunu promenu načina razmišljanja i psihe, pa se oni koji je u potpunosti sprovedu do kraja i pridržavaju nje.

Datum poslednje izmene nedelja, 10 decembar 2017 22:07

Pogodaka: 3622

Opširnije...

Zanimljivosti o ljudskom mozgu

mozak

Polje istraživanja mozga je još u svom začetku i polako se razvija, čineći nekadašnje „činjenice“ o mozgu današnjim „mitovima“. Stručnjaci se slažu u jednom, trenutno mnogo više ne znamo, nego što znamo o mozgu. Stoga, predstavljamo vam neke od naijnteresantnijih činjenica o mozgu.

Datum poslednje izmene sreda, 05 april 2017 00:50

Pogodaka: 6040

Opširnije...

Portal kodren.com © sva prava zadržana Izrada sajta|amwmg

Top Desktop version