KoDren

Switch to desktop

Upotreba niskokalorijskih zaslađivača olakšava gubitak težine

niskokalorični zasladivači

Niskokalorijski zaslađivači spadaju u najtemeljnije istražene aditive širom sveta. Na osnovu snažnih i uverljivih naučnih dokaza i veoma stroge bezbednosne procedure i odobravanja, regulatorna tela na globalnom nivou potvrdili su njihovu sigurnost.

U mnogim nedavnim istraživanjima i sistematskim pregledima literature potvrđeno je da se upotrebom niskokalorijskih zaslađivača olakšava gubitak težine. Pored toga, postoje dokazi da niskokalorijski zaslađivači pomažu u održavanju telesne težine tokom vremena, naročito kod mladih ljudi.

Kada se koriste kao deo uravnotežene ishrane i zdravog načina života, niskokalorijski zaslađivači mogu pomoći ljudima da postignu smanjeni unos energije, odnosno kalorija. Predstavljaju efikasno sredstvo u održavanju i smanjenju viška telesne težine.

Niskokalorijski zaslađivači mogu biti značajna pomoć i osobama sa dijabetesom i insulinskom rezistencijom, koji moraju da kontrolišu unos ugljenih hidrata, što je važan aspekt upravljanja dijabetesom. Pored toga, korisni su i za oralno zdravlje zbog čega su sastavni deo pasti za zube.

Prednosti u pogledu težine su veoma značajne. Međutim, treba imati na umu da ne postoji magija povezana sa upotrebom niskokalorijskih zaslađivača. Mogu biti od velike pomoći kada se koriste u sklopu balansirane ishrane, ali oni sami po sebi nisu dovoljni za rešavanje problema gojaznosti.

Portal kodren.com © sva prava zadržana Izrada sajta|amwmg

Top Desktop version