KoDren.COM Budite zdravi ko dren!

Najnovije
A+ A A-

Saveti za zaštitu lica od sunca

zaštita od sunca

Koje god da je godišnje doba, naše lice „pati“ zbog štetnog utica vremenskih uslova. Na jesen je to vlaga, zimi suv i oštar vazduh, kao i nemilosrdni i  hladni vetar, a na proleće i leto, to je zasigurno sunce. Štetni sunčevi zraci uništavaju našu kožu, posebno čineći štetu koži lica, a to je posebno vidljivo kod svih onih sa svetlijim tenom. Kako biste sačuvali svoje lice, evo o čemu treba da povedete računa.

 

1. Koristite kreme sa zaštitnim faktorom - ali ne bilo koje!

Kada su u pitanju ove kreme, ne štedite, uzmite dobru kremu sa zaštitnim faktorom ne manjim od 30. Nanesite je bar 20 minuta pre nego što izađete iz kuće i izložite se štetnim sunčevim zracima. Sada je ponuda krema mnogo raznovrsnija nego pre 10 do 15 godina, tako da možete izabrati i kremu prema tipu kože bilo da je svetla, tamna, suva ili masnija. Ali najbolje je da to budu kreme koje imaju prirodne zaštitne faktore i što manje dodatka koji su napravčjeni u laboratorijama i ko zna šta mogi uzazvati u našem organizmu.

2. Nosite šešire/kačkete

Krema sa zaštitnim faktorom nije čudotvorna, ona će vam pomoći da ne izgorite i da donekle zaštitite lice, ali će vam šeširi sa širokim obodom i kačketi u najvećoj meri držati lice u senci od sunca i tako zaštiti vašu kožu lica i oči.

3. Naočare za sunce

Noćna mora brojnih žena jesu bore, a svakodnevno mrštenje zbog sunca koje nam smeta i „ide u oči“ čini da nam se koža oko očiju brže namreška. Nosite naočare za sunce i imaćete jednu brigu manje. Kako da izaberete naočare za sunce

4. Briga o rasporedu

Pokušavajte da planirate aktivnosti tako da ne izlazite na sunce u periodu od 10 do 16 časova kada je sunce najjače. Ukoliko morate da izlazite, držite se gore pomenutih saveta i tražite hlad gde god je to moguće.

5. Hidrirajte usne

Istina je da veliki broj ljudi zanemaruje činjenicu da naše usne imaju veoma tanak sloj kože, zbog čega su izuzetno podložne opekotinama, dok obodi usana su podložniji stvaranju bora i starenju. Ne zaboravite da nanesete balzam za usne ili labelo i na svakih nekoliko sata ponovo učinite.

6. Tretmani protiv oštećene kože

Nedostatak vremena i ubrzani način života čine da nekada problem sprečimo, zbog čega treba da ga lečimo. Ukoliko ste se izložili štetnom sunčevom zračenju bez ikakve zaštite, moguće je da ste naneli štetu svojoj koži. Pak, tu su načini da trenutno i brzo rešite problem:

- isprskajte lice hladnom vodom kako biste umirili kožu;

- utrljajte u lice hladan gel aloa vere tako da ga koža upije;

- pokušajte da ne izlažete lice suncu ponovo u sledeća 24 časa.

Još jedan od načina da rešite problem opekotina, jeste uz pomoć pakovanja za lice sa krastavcem. Ohladite krastavac u frižideru, napravite kašicu od njega mikserom ili blendreom, nanesite ga na lice i ostavite da odstoji.

Ukoliko vaše lice dobije tamniju boju, a želite da održite svoj bledi ten, sve što je potrebno da uradite jeste da isečete kolutove hladnog krompira i trljate ga u lice. Ovaj način tretiranja kože garantovano skida neželjenu boju.

Isto tako na lice možete naneti i mešavinu soka od limuna i glicerina što je još jedan prirodan „skidač boje“.

 

Portal kodren.com © sva prava zadržana Izrada sajta|amwmg