KoDren

Switch to desktop

10 saveta za pravilnu brigu o noktima

nega noktiju

Žene vole svoje nokte i isto tako bi volele da oni budu čvrsti i lepi, jer na taj način ruke deluju ženstveno i elegantno.

Iako održavanje noktiju zdravim i lepim deluje kao lak posao, nažalost, često to nije. Mnoge žene imaju problema sa noktima, zbog čega vam predstavljamo sledećih 10 saveta uz koje će vaši nokti izgledati lepše, urednije i pre svega zdravije!

1. Gumene rukavice su vaši prijatelji

Nikada nemojte prati sudove ili čistiti kuću bez gumenih rukavica. Hemikalije koje koristite za čišćenje mogu biti izuzetno jake i samim tim mogu načiniti štetu kako koži vaših ruku, tako i noktima. Ne samo da će vam nokti oslabiti, već možete dobiti i jake opekotine. Stoga, uvek nosite rukavice kada čistite.

2. Gelovi sa kalcijumom i ojačivači noktiju

Kalcijum gelovi i ojačivači noktiju zaista mogu da ojačaju vaše nokte. Međutim, rezultate ne možete očekivati odmah, već morate koristiti proizvod redovno i biti strpljivi.

3. Kreme za nokte

Vaša krema za ruke koju obično koristite jednostavno nije dovoljna. Kako biste vodili računa o svojim noktima kako treba, potrebne su vam kreme za nokte. One obično nisu skupe i slobodno probajte nekoliko vrsta, dok ne ustanovite koja vam najviše odgovara.

4. Uklanjanje zanoktica

Jedna od najvećih grešaka kada su u pitanju nokti jeste sečenje zanoktica. Ovo nikada ne bi trebalo da radite. Umesto toga, namažite gel za uklanjanje zanoktica ili kremu i nežno ih gurnite štapićem za zanoktice.

5. Redovno sečenje noktiju

Zaista ne postoji razlog da imate preduge nokte. Ne samo da je nepraktično, već i izgleda neuredno. Pored toga, veoma dugi nokti su skloniji lomljenju. Gledajte da dužina noktiju ne smeta vašim svakodnevnim aktivnostima i skraćujte ih regularno.

6. Turpijanje i lakiranje

Pre svega, uložite novac u dobru turpiju za nokte koja će vam trajati. Svaki put kada skraćujete nokte, isturpijajte ih. Radite to tako što ćete pomerati turpiju samo u jednu stranu. Kada je pokrećete levo – desno, zapravo stvarate male naprsline koje slabe vaše nokte. Nemojte ih lakirati suviše često, kako ne bi postali tanji i slabiji.

7. Ne preterujte sa lakom

Iako šareni i lakirani nokti izgledaju zanimljivo i sjajno, lakovi za nokte zapravo čine dosta štete vašim noktima. Razlog za to jeste to što lakovi sadrže aceton koji čini vaše nokte mekanim. Nemojte mazati nokte više od jednom nedeljno i činite to kvalitetnim lakovima. Ako je vašem laku istekao rok trajanja (da, i to može da se desi), bacite ga odmah!

8. Skidači lakova na bazi ulja

Iako gotovo niko više ne koristi aceton, potrebno je, ipak, još jednom napomenuti da je to loša ideja. Objasnili smo loš uticaj acetona na vaše nokte, te vam preporučujemo da koristite skidače lakova na bazi ulja. Mnogo manje štete vašim noktima.

9. Akrilni ili gel nokti

Sve više žena se priklanja trendu gel i akrilnih noktiju iz više razloga: imaju prirodno slabe nokte, duže im traju nokti, manje „održavanja“ i brige... Šta god da je razlog, ovo može biti jedna od opcija za vas, ali se pazite. Neko može imati i loše reakcije na gel ili akrilne nokte. Takođe, postoji rizik da oštetite svoje nokte dok pokušavate da skinete akrilni koji se nalazi preko njega.

10. Održavajte nokte zdravim

Nijedan tretman ili posebna briga vam neće pomoći, ukoliko ne znate kako da održite svoje nokte zdravim. Da biste to postigli, morate se pridržavati sledećih nekoliko pravila: hranite se zdravo, ne grizite nokte, vodite računa o ličnoj higijeni, pazite da vam nokti budu suvi, ne otvarajte tegle i posude noktima i ako primetite bilo kakvu promenu u boji ili debljini nokta, obratite se lekaru jer to može biti znak potencijalnih bolesti i problema.

Portal kodren.com © sva prava zadržana Izrada sajta|amwmg

Top Desktop version