KoDren

Switch to desktop

Moć prirodnih maski za lice

prirodne maske za lice

Malo je ljudi svesno da se bogati izvori za lepotu lica nalazi u okolini. Ako redovno upotrebljavate prirodne maske za lice, dobićete zavidno lep, zdrav ten.

Nikad nije prerano početi sa prirodnom negom kože. Minerali i vitamini mogu poboljšati tonus, boju i strukturu kože. Kao što povoljno deluju spolja tako povoljno deluju i iznutra (uzimajući ih preko zdrave ishrane). Pored vitamina i minerala, česti sastojci su lekovito blato, pivski kvasac, ovseno brašno, kaolin (fina glina).

Treba se pažljivo pridržavati uputstva i redovno primenjivati kako biste za kratko vreme opazili razliku u izgledu i zdravlju kože. Budite pažljivi, jer iako su prirodni sastojci mogu da imaju jako dejstvo. Tako na primer, nemojte upotrebljavati masku od lekovitog blata ako imate suvu kožu.

Njegova resorpcijska moć je tako jaka da se može upotrebljavati za otklanjanje čak masnih mrlja sa tkanine. Maska od lekovitog blata je veoma dobra za masnu kožu, jer upija površinsku masnoću a i pogoduje aknama. Koža ostaje čista, sjajna i ružičasta.

Kada pripremite masku uvek isprobajte njeno dejstvo sa unutrašnje strane ručnog zgloba. Dakle, ovo uradite uvek pre nanošenja maske na lice – opreznosti radi. Sastojci u maskama variraju, pa je najbolje isprobati više kombinacija i tako videti sta odgovara vašoj koži.

Maska od gline

Dakle, kao što smo rekli, lekovito blato je posebna vrsta gline koja ima svojstva da jako upija. Na licu se suši i stvrdne upijajući mrtve ćelije sa površine kože, kao i sve masne sastojke. Za masku je dovoljna jedna kašika gline u prahu i jedna kašika tople vode. Kada je nanosite na kožu, obavezno izbegavati osetljive delove kože oko očiju. Maska stoji na koži oko 20 minuta tj. dok se potpuno ne osuši. Ovaj postupak se obavlja jednom sedmično ako je koža veoma masna.

Maska sa pivskim kvascem

Pivski kvasac je jedan od najbogatijih izvora vitamina grupe B, aminokiselina i osnovnih minerala. Pri spoljašnjoj upotrebi on neguje, hrani i stimuliše cirkulaciju krvi, štiti od zapaljenja, dermatitisa, pospešuje tonus. Sa njim možete napraviti masku da bi vam ten bio svež. Pomešajte jedan deo pivskog kvasca sa dva dela tople vode. Naneti smesu na lice lupkajući vrhovima prstiju (kako biste dodatno pospešili cirkulaciju kože lica), pa ostavite da stoji 15 minuta. Potom isperite toplom kamilicom. Ako vam je ova maska prejaka za kožu, u tom slučaju je možete ublažiti sa malo maslinovog ulja.

Maska od žumanca

Maska od žumanca je vrlo delotvorna za suvu i stariju kožu, jer sadrži hranljivi holesterol. Dakle, od žumanca, malo bademovog ulja, kašike meda i nekoliko kapi limuna napravite glatku masu. Tada ovu kompaktnu masu stavite u tankom sloju na lice i vrat. Posle 15 minuta isperite masku mlakom kamilicom ili mlakom vodom.

Maska od belanaca

Za masnu kožu vrlo je korisna maska od belanca, jer sužava pore. U belance se pomeša nekoliko kapi limuna, a zatim stavite na lice dok se maska ne osuši. Takođe, ovu masku je najbolje isprati blagom kamilicom.

Isto tako, u sezoni voća i povrća možete praktično od svega praviti maske koje imaju osvežavajuće dejstvo za kožu lica i vrata. Jedini problem može biti je što neko voće izaziva alergije, te ako to primetite obavezno ga izbegavajte. Vrlo je važno da masku od voća i povrća temeljno isperete, da se ne bi zadržala u porama.

Prirodne maske za lice jedan je od najzdravijih načina da održite i vratite svežinu i lepotu kože. Potrebno je utrošiti samo malo vremena za pripremu ovih maski, ali ako želite zdrav ten, trud će vam se višestruko isplatiti.

Portal kodren.com © sva prava zadržana Izrada sajta|amwmg

Top Desktop version