KoDren

Switch to desktop

Prirodna zubna pasta od kokosovog ulja

pranje zuba

U poslednje vreme o kokosovom ulju  se dosta istraživalo i dobroboti su neverovatne, od opštih zdravstvenih do toga da je odlično za kožu, kosu itd.

Skoro je sprovedeno i istraživanje i nučnici su došli do zaključka da je kokosovo ulje odličan saveznik u borbi protiv kvarenja zuba. Njegovo delovanje su naučnici testirali na bakteriji Streptococcus mutans i utvrdili da je kokosovo ulje odlično u uništavanju ove bakterije! Smatra se da se kokosovo ulje razgrađeno enzimima pretvara u kiseline smrtonosne za navedene bakterije.

Koliko je važna higijena usta i kako kokosovo ulje utiče pozitivno

Čovek modernog doba jede šećer i ako čak i ne konzumira slatkiše, jer se šećer sada nalazi i tamo gde ne možete ni da zamislite (zato čitajte etikete proizvoda koje kupujete) te je karijes jedna od najčešćih zdravstvenih problema, pogadja 60-90% dece i većinu odraslih. Održavanje oralne higijene je najvažnije za to da naši zubi ostanu zdravi i lepi, jer ako ne uklanjamo redovno ostatke hrane, naša usta postaju leglo bakterija, plus što smo stariji sve smo više skloni razvitku karijesa. Bolest zuba ne utiče samo na zube, loša higijena usta i zuba može dovesti do velikih srčanih problema.

Kokosovo ulje ima antibakterijsko, antimikrobno i protivupalno delovanje, pa je idealan za zubnu negu i održavanje njihovog zdravlja. Posebno ako želite da se rešite zubnih pasta sa fluorom. Prirodna pasta za zube od kokosovog ulja jača desni, pomaže da se smanji bol zbog krvarenja desni, ubija bakterije koje su uzročnici upale  desni i rešava gljivične probleme u usnoj šupljini.

zubna pastaPrirodna pasta za zube od kokosovog ulja i sode bikarbone

Za pripremu paste za zube potrebno je kokosovo ulje i soda bikarbona koja pomaže u čišćenju i izbeljivanju zubi.

Sastojci:

-    2 kašike kokosovog ulja

-    2 kaščice sode bikarbone

-    nekoliko kapi eteričnog ulja nane – mente  (daje zubnoj pasti ukus i dodatne terapeutske koristi. Ekstrakt ulja nane uspešniji je od klorheksidina, jedinjenja za ispiranje usne duplje , u sprečavanju nastanka biofilma povezanog s kvarenjem zuba)

Pre nego što se odlučite da napravite ovu pastu posavetujte sa svojim stomatologom zbog prisustva sode bikarbone u zubnoj pasti.

Domaća pasta za zube za decu

1 kašika kokosovog ulja
1/2 kaščice  sode bikarbone
na vrh noža  praha stevije
1 kap čajevca (Malaleuca alternifolia)
1 kap slatke pomorandže(Citrus sinensis)

Oni koji imaju problema sa zubima u smislu da im zubi reaguju na hladno i vruće itd trebalo bi da izbegavaju sodu bikarbonu u pastama za zube jer im je verovatno oštećena malo zubna gledj. Samo kokosovo ulje će biti dovoljno!

Portal kodren.com © sva prava zadržana Izrada sajta|amwmg

Top Desktop version