KoDren

Switch to desktop

Koliko hranljivih materija sadrži proizvod koji ste kupili?

edukacija potrošača

Edukacija potrošača u supermarketima o pravilnom čitanju nutritivnih deklaracija

Beograd, 20. novembar 2018. godine - Šta su nutritivne deklaracije? Koliki je dnevni preporučeni unos svakog nutrijenta?

Koliko kalorija bi trebalo dnevno da unesemo? Kako održavati ili regulisati telesnu masu? Odgovore na ova i brojna druga pitanja će svim zainteresovanim potrošačima, tokom narednih mesec dana, pružiti studenti medicine i nutricionizma. Naime, u periodu od 19. novembra do 18. decembra, biće organizovano 40 edukacija potrošača o važnosti nutritivnih deklaracija i prevenciji gojaznosti u više od 30 Maxi i Tempo prodavnica u Beogradu, Nišu, Novom Sadu i Kragujevcu.

Svi zaintersovani potrošači u supermarketima u ova četiri grada će svakog radnog dana od 16 do 20 časova i vikendom od 11 do 15 časova imati priliku da, uz pomoć  budućih lekara i nutricionista, nauče da čitaju i razumeju nutritivne deklaracije na bilo kom proizvodu koji se nalazi u njihovoj korpi. Cilj ovih edukacija jeste da podstaknu potrošače da prilikom kupovine obrate pažnju na preporučeni unos kalorija i količinu makronutrijenata – belančevina (proteina), masti i ugljenih hidrata, koji se nalaze u proizvodima. Na taj način će znatno olakšati planiranje uravnotežene i raznovrsne ishrane, koja uz umerenu fizičku aktivnost, pozitvno utiče na održavanje telesne težine i dobrog zdravlja.

Edukacije potrošača realizuju se kao jedna od aktivnosti u okviru velike nacionalne kampanje Teži ravnoteži, koja je nastala kao podrška Nacionalnom programu za prevenciju gojaznosti Ministarstva zdravlja Republike Srbije. Kampanja je sredinom 2018. godine pokrenuta od strane Privredne komore Srbije - Udruženja za prehrambenu industriju, sa ciljem da utiče na podizanje svesti javnosti o važnosti zdravih navika u prevenciji gojaznosti.

Raspored edukacija potrošača u supermarketima u Beogradu se nalazi u tabeli ispod teksta, a nakon Beograda, edukacije će biti organizovane u Maxi i Tempo prodavnicama u Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu.

 

BEOGRAD

Naziv prodavnice

Adresa prodavnice

Dan i datum

Maxi

Gospodar Jovanova 39-41

ponedeljak, 19.11.

Maxi

Cerova 2

utorak, 20.11.

Maxi

Džona Kenedija 10a

sreda, 21.11.

Maxi

Omladinskih brigada 65a

četvrtak, 22.11.

Maxi

Trgovačka 8a

petak, 23.11.

Tempo Ada

Obrenovački put 3

subota, 24.11.

Maxi

Prvomajska 13

nedelja, 25.11.

Maxi

Bele Bartoka 38 Beograd

ponedeljak, 26.11.

Maxi

Patrisa Lumumbe 48

utorak, 27.11.

Maxi

Bulevar Oslobođenja 44

sreda, 28.11.

Maxi

Bogdana Zerajića 20

četvrtak, 29.11.

Maxi

Vojvode Stepe 318

petak, 30.11.

Maxi

Jurija Gagarina 221

subota, 1.12.

Maxi

Ustanicka 194

nedelja, 2.12.

Maxi

Mirijevski venac 23

ponedeljak, 3.12.

Portal kodren.com © sva prava zadržana Izrada sajta|amwmg

Top Desktop version