KoDren.COM Budite zdravi ko dren!

Najnovije
A+ A A-

Kvalitetna čokolada - odličan poklon za one koje volite

happy benjamino

Sigurno se svake godine dvoumite šta da kupite voljenoj osobi. Izbori su razni, ali ne zaboravite da jednostavne i male stvari imaju najbolji efekat. Šta mislite o izuzetnoj organskoj i veganskoj čokoladi Happy Benjamino? Kada dodje vreme oko dana zaljubljenih čujemo na sve strane koliko je čokolada u stvari zdrava.

I jeste, i za psihu ali i za organizam jer može biti puna antioksidanata, dobrih masti, minerala itd.

Ono što moramo odmah na početku da vam kažemo jeste to da ima ogromne razlike koliko često, koliko količinski jedete i kakvu čokladu jedete.

Koliko će čoklada biti zdrava svede se na kraju na to koliko procenata kakaa čokolada ima, koje je poreklo tog kakaa ali i na to koji su ostali sastojci te čoklade...

happy benjamino spirulina

Čokolada i "osećaj" sreće

Ako vam se traži čokolada, to može biti zbog sadržaja šećera ili nekog drugog hemijskog stimulansa,  ali i zbog toga što je prirodni izvor jedinjenja pod nazivom feniletilamin (PEA).

PEA pomaže u povećanju dopamina u mozgu. Dopamin je poznat kao neurotransmiter za "zadovoljstvo i nagradu". Neurotransmiteri su mali hemijski glasnici koji omogućavaju neuronima (nervnim ćelijama) da komuniciraju jedni s drugima. Dopamin je ono što vam omogućava da ostanete u dobrom stanju pod stresom, uživajte u mnogim aspektima života i šta motiviše i vodi vas da uspete. Ako su nivoi dopamina niski onda možete brzo da izgubite svoj temperament i reagujete burno, možda ne možete da uživate u stvarima kao što ste navikli, ili se ponekad osećate bezvredno i beznadežno.

Čokolada u borbi protiv slobodnih radikala

Što je veći procenat kakaa u čokoladi veća je količina flavonoida (poznatiji i kao bioflavonoidi). Happy Benjamino čokolade se prave od organskog Criollo kakaa koji je jedna od najcenjenijih premijum sorti kakaa u svetu.

Flavonoidi su moćni antioksidanti koji se nalaze u plodovima, povrću, raznom bilju. Antioksidanti pomažu da nas zaštite od štete koju prouzrokuju slobodni radikali kao rezultat toksina iz naše životne sredine i načina života (mentalni stres, loša ishrana itd.) Pa tako super namirnice koje se nalaze u organskim čokoladama Happy Benjamino pomažu očuvanju vašeg zdravlja.:  

kinoa – najzdravija žitarica na svetu prepuna zdravih minerala i vitamina, a takodje i oleinskom i omega 3 masnim kiselinama

brusnica - bogat izvor flavonoida (antocijanina), flavonola i proantocijanida. Pored toga sadrži visok nivo C vitamina, provitamina A (kao beta karotin), B vitamina (B1, B2, B3), kalcijuma, magnezijuma, fosfora, kalijuma, arbutin i vlakna.

zatim spirulina koja jača imunitet, hrani, čisti, obnavlja, podmlađuje i štiti od bolesti,

Plodovi duda sadrže slobodne organske kiseline (limunska i jabučna), vitamine C, B, K, A, i E, gvoždje, kalijum, mangan i magnezijum.


happy benjamino happy benjamino roasted almonds and cranberry

Happy Benjamio organske čokolade se prave od najkvalitetnijeg organskog kakaa, fair trade proizvodnje. Zrno kakaa sadrži najveću koncentraciju antioksidanata epikatehina, koji su podgrupa flavanola – oni su vrsta antioksidanta koji je veoma korisan za krvne sudove. Oni drže arterije fleksibilnim i mogu čak smanjiti vaš krvni pritisak (ako je visok).

Dve kašike prirodnog kakaa imaju više antioksidacionog kapaciteta od 3 ½ šoljice zelenog čaja, ¾ šoljice borovnica i 1 1/3 čaša crvenog vina. Sirovi kakao je idealan jer se flavanoli degradiraju tokom kuvanja (visok temp) i najčešće korišćeni postupci alkalizacije.

Proizvodjači ovih divnih čokolada luksuznih ukusa, podržavaju male porodične plantaže kakaa, zaštitu dece od eksploatacije, društveno odgovorno se ponašaju i koriste ekološki prihvatljive tehnologije.

Pored toga što su organske, pogodne su i za vegane i vegetarijance, ne sadrže gluten, sojin lecitin, visoko glukozni sirup, već samo sastojke organskog porekla kvalitetne i zdrave i sve sastojke možete da pročitate i znate šta su!

I da zaključimo pošto je čokolada zdrava, ali samo ona sačinjena od najkvalitetnijih sastojaka, priuštite sebi Happy Benjamino koja će već sa par kockica zadovoljiti vaše potrebe i ukusa i vaše zdravstvene potrebe koje nudi zdrava, kvalitetna čokolada.

Obradujte i sebe i nekoga koga volite sa kvalitetnim organskim/ veganskim Happy Benjamino čokoladama - em će biti radosni zbog neverovatnih ukusa koje ove čokolade pružaju a darujete im i nešto što će pozitivno uticati na njihovo zdravlje.

 

 

 

 

Portal kodren.com © sva prava zadržana Izrada sajta|amwmg