KoDren

Switch to desktop

Konopljin proteinski prah - protein konoplje

protein konoplje

Proteini su bitni za rast i regeneraciju organizma i njegovu energiju. Stoga, potrebno je imati tj. voditi računa da uvek unosimo određenu količinu u organizam.

Vodite računa posebno ako ste vegetarijanac ili vegan, da konzumirate proteinske dodatke. Vrlo je važno napomenuti da ovaj protein nema glutena, tako da gamogu koristiti oni kojima je ishrana bezglutenska.

Konopljin protein se dobija mlevenjem nakon hladnog ceđenja ulja iz semenki jestive konoplje. Veoma je bogat proteinima, vlaknima i esencijalnim Omega 3 i Omega 6 masnim kiselinama. Potom, sadrži i: aminokiseline, kompleks vitamin B (tačnije: B1, B2, B3, B6, B9), vitamin E, provitamin A, kalijum, gvožđe, cink, magnezijum, fosfor, bakar, mangan. Hranljivevrednostikonopljinogproteinskogpraha u 100 gramasu: ugljenihidrati 4,16%, belančevine 49,21%, masti 14,31%, vlakna 14,25%, a energetskavrednostjoj je 1650 kJ/400 kcal.

Iako je proteinska konoplja u prahu bogata, već pomenutim, proteinima, ona poseduje i brojna druga lekovita svojstva. Ovi proteini se dobijaju iz biljke konoplje. Koristili su je mnogi stari narodi, pošto se konoplja smatra da je jedna od najstarijih biljaka na zemlji.

Konopljin proteinski prah povećaće vam energiju, jer ima odličnu količinu masnih kiselina koje proizvode energiju za naš organizam, a i kontroliše metaboličke reakcije. Kao dobar probavljač belančevina konoplja oporavlja i razvija mišiće.

Snižava krvni pritisak, a reguliše i nivo holesterola u organizmu. Razlog snižavanja krvnog pritiska konzumacijom ovog proteina je u posedovanju veće količine magnezijuma, a zbog linoleunske kiseline nas štiti od srčanog i moždanog udara (tačnije rečeno, smanjuje rizik nastanka). Zbog posedovanja ove kiseline, konzumacijom konopljinog proteina ćete sniziti loš, a pospešiti rast dobrog holesterora.

Pored svega prethodnog navedenog, konopljin proteinski prah ćev am ujedno poboljšati imunitet, jer ima visok nivo globulina što našem telu daje zdravlje i snagu.

Osim što odlično deluje na probavu, konopljin proteinski prah pružiće vam i osećaj sitosti, stoga ćete imati potrebu da manje jedete. Zahvaljujući svom sastavu, proteinski prah konoplje podiže nivo energije, a to je veoma značajno u procesu mršavljenja. Studija sprovedena na Skidmore Koledžu u Americi, potvrdila je da ishrana bogata proteinima pospešuje razgradnju masnoća. Stoga, konopljin protein u prahu je zaista odličan i za mršavljenje, pa ga obavezno konzumirajte kada rešite da se otarasite suvišnih kilograma. Dodatna i straživanja su pokazala da je odličan kod gubitka obima struka.

Isto tako, konopljin prah vam nikad neće pospešiti nadutost, kao što se do dešava kadap opijete na primer mlečn išejk, čak vam neće ostaviti ni neugodan mirisni zadah iz usta (što je čest slučaj kad se konzumiraju uobičajeni proteini).

Konoplja u prahu je bogata vlaknima, a prema brojnimi straživanjima, mnogo ljudi ne unosi dovoljno vlakana. Potrebno je dnevno uneti u organizam za žene 25 grama vlakana, muškarci 38grama, a mi u najvećem broju slučajeva unesemo svega oko desetak grama vlakana.

Proteinski prah konoplje je namenjen svima za konzumaciju a naročito: fizički aktivnim osobama i sportistima; makrobiotičarima,veganima i vegetarijancima; osobama setljivim na gluten, laktozu, orašaste plodove i slično; osobama na bolesničkoj dijeti ili bilo kojoj dijeti.

Upotreba i doziranje proteina konoplje:

Preporuka dnevnog unosa je do 2 kašičice. Konopljin prah se dobrora stapa u sokovima, biljnom mleku (na primer, sojinom, bademovom ili rižinom), kao i u jogurtu, a takođe možete ga dodati u smutije, i dok pravite domaće energetsk epločice. Konoplja u prahu ima pomalo orašast, a nek kažu i kremast ukus, pa se stoga lako meša u šejkove i sokove. Takođe se može dodati u razne pudinge i druge poslastice.

Portal kodren.com © sva prava zadržana Izrada sajta|amwmg

Top Desktop version