KoDren.COM Budite zdravi ko dren!

Najnovije
A+ A A-

Joga lica

joga lica

U poslednje vreme kao da sve više kod nas dobijaju na popularnosti vežbe (fejslifting za lice) koje su dobile popularan naziv joga lica.

 

Svrha ovih vežbi je da ojača strukturu tj. mišiće lica, tako da će vaše lice izgledati mlađe, lepše i zategnutije (dakle, prirodni fejslifting). Ovim vežbama kojima se koriste najviše mišići pomeranjem usana ili ručno pokretanje delova lica, potaknuće vam se mikrocirkulacija lica, a na taj način će vaše lice delovati zdravije i glatkije. Ove vežbe lica imaju elemente i glumačke mimike tj. ekspresije (zato je ova tehnika programa vežbanja lica dosta zaživela među glumcima).

Situacija sa licem je zapravo ista kao i sa telom – ako ne vežbamo redovno, mišići postaju opušteni. Čak i ako tokom vežbanja neki delovi budu zaboravljeni (preskočeni) celokupnog učinka neće biti. Zato je neophodno da vas ovim vežbama nauči i uputi stručno lice kako biste kod kuće mogli redovno da radite ove vežbe lica, a i kako bi vam stručno lice napravilo samo vaš program vežbanja, prilagođen vašem obliku lica i vašoj problematici. A ono što je sigurno, ovakvom tipu vežbanja nikad nije rano, kao ni prekasno. Gravitacija lica se pokreće kod svih veoma rano (čak i od puberteta) tako da rani početak vežbanja uvek će dobro doći.

Naše lice ima 58 mišića, a koje ovim programom vežbi treba pokrenuti i na taj način poboljšati opštu sliku izgleda našeg lica. Vežbajmo redovno jogu lica i na taj prirodan način učinimo efekte anti-ejdža ne koristeći preskupe preparate.

Za joga vežbe lica u početku će vam biti potrebno ogledalo kako biste lakše naučili i osvestili svaku vežbu koju ćete raditi, a kada naučite, kasnije će sve biti lakše i ući će vam u naviku, te vam ogledalo tada više neće biti potrebno. Ove vežbe treba raditi ujutru ili uveče pred spavanje, a jedino se ne preporučuju osobama koja imaju kožna obolenja na licu ili otvorene rane. Takođe, određene japanske vežbe lica u kombinaciji sa jogom lica isto daju jako dobar učinak.

Evo nekoliko vežbi joge lica koje možete praktikovati kod kuće:

  1. Podignite glavu ka tavanici, a usta namestite kao da želite nekog da poljubite (dakle, napućite ih). Ostanite u toj pozi pet sekundi. Ovu seriju položaja lica ponovite pet puta.
  2. Namestite lice usisavanjem obraza, a da vam usta liče na usta ribe. Ovu vežbu, takođe, ponovite nekoliko puta.
  3. Otvorite oči i usta kao da ste veoma iznenađeni, a dlanovima zatežite lice sve vreme dok vam je lice u tom položaju. Ova vežba je protiv bora na ivicama očiju tj. protiv bora smejalica. Ublažiće vam duboke bore koje su nastale zgob škiljenja ili smejanja, i tako će ih učiniti manje primetnim.
  4. Pritisnite rubove obrva sa kažprstom i srednim prstom (dakle, položaj na svakoj strani lica sa prstima biće u obliku latiničnog slova “V”). Potom, dok ste u tom položaju pogledajte u pravcu na gore, a onda donji kapat odižite na gore kao da želite da škiljite, a potom donji kapak opustite; i tako ponovite vežbu nekoliko puta. Ovu vežbu završite dužim žmirenje
  5. Ova vežba vam je odlična u borbi protiv podbradka. Uradite je na sledeći način: savijte glavu ulevo i držite tako nekoliko sekundi. Glava treba biti savijena tako da osetite istezanje mišića vrata. Isto uradite i na suprotnu stranu. Isto tako, možete okretati glavu u pravcu suprotno od smera kazaljke na satu.

 

Portal kodren.com © sva prava zadržana Izrada sajta|amwmg