KoDren

Switch to desktop

Napravite kod kuće pilinge za lice

piling lica

Sa godinama, žene sve češće počinju da razmišljaju o tome kako da zadrže mladalački i svež izgled kože, naročito lica, ili kako da podmlade kožu, ukoliko su godine, stres, loša ishrana i zanemarivanje nege kože uzeli maha.

 

Stoga, žene sve češće pribegavaju pilinzima, a dame sa dubljim džepom često sebi i priušte hemijske pilinge koji, iako skuplji, nisu uvek delotvorni, tačnije, često mogu biti i štetni i samim time naneti više štete nego koristi.

Hemijski pilinzi mogu izazvati brojne nus-pojave kao što je crvenilo lica koje ne traje kratko nakon pilinga, već se može zadržati i mesecima. Iako ne tako česti, ožiljci takođe mogu biti deo izuzetno ružnih propratnih efekata.

Hiperpigmentacija – potamnjivanje kože ili hipopigmentacija – posvetljivanje kože, slučajni su efekti korišćenja pilinga, ali češće probleme imaju ljudi tamnije puti.

Neki od težih nus-pojava, koje ne utiču samo na spoljašnji izgled, već i na unutrašnje organe jesu problemi sa radom srca, bubrega i jetre. Dubinski hemijski piling čiji je sastojak fenol, to jest karbolinska kiselina, slabi rad srca i izaziva njegov nepravilan rad. Ova kiselina šteti i bubrezima i jetri, a kako biste ograničili izloženost fenolu, potrebno je da se ovaj hemijski piling radi u intervalima od 10 do 20 minuta.

Pak, ništa od ovoga ne treba da vas brine jer piling lica možete uraditi sasvim sami, u udobnosti svog doma, za male pare i bez ikakve bojazni da ćete naštetiti svojoj koži ili unutrašnjim organima. Naprotiv, maske koje pravite od prirodnih sastojaka, mogu vam samo pomoći da budete zdraviji i svežiji. Iz tog razloga, odlučili smo da sa vama podelimo neke od najefikasnijih recepata za pilinge.

Piling sa belancima protiv bora

Sastojci: jedno belance, pola šolje pulpe krastavca bez semenki, jedna kafena kašika soka od limuna.

Uputstvo za spravljanje: prvo je portebno pomešati ulupano belance sa pulpom krastavca, a zatim dodati i kafenu kašiku limuna i zatim čitavu smesu dobro promešati, tako da se stvori razmaziva pasta. Gotov proizvod možete naneti na lice i ostaviti ga da odstoji bar 20 minuta pre ispiranja vodom. Mešavina belanaca i krastavca pomoći će vam u peglanju bora, dok će vam krastavac pomoći i oko hidratacije kože.

Piling sa jabukovim sirćetom za ožiljke od akni

Sastojci: jedna kafena kašika organskog jabukovog sirćeta, jedna kafena kašika sosa od jabuke.

Uputstvo za spravljanje: već dugi niz godina se jabukovo sirće smatra odličnim prirodnim lekom za umanjenje vidljivosti ožiljaka od akni, uzimajući u obzir da uklanja mrtve ćelije kože i pomaže u regeneraciji gornjih slojeva kože. Kako biste napravili ovu masku, dovoljno je samo da izmešate jabukovo sirće sa sosom od jabuke. Nanesite smesu na lice i ostavite da odstoji 10 do 15 minuta pre nego što je u potpunosti skinete vodom i toplim peškirićem.

Piling sa čajem i krastavcem za osetljivu kožu

Sastojci: jedna šolja zelenog čaja, jedna šolja čaja kamilice, jedan mali krastavac, jedna kafena kašika želatina, oko 150 mililitara vode.

Uputstvo za spravljanje: zeleni čaj umiruje iziritiranu kožu, dok krastavac obezbeđuje vitamin C koji je odličan u umirivanju iritacije kože, kao i u smanjenju oticanja.

Kako biste napravili ovu masku, pomešajte zeleni čaj i čaj od kamilice u oko 150 mililitara vode i dodajte želatin bez ikakvih mirisa. Izblendujte krastavac dok od njega ne nastane pasta, a zatim dodajte i sok od krastavca i želatin u smesu. Pre nego što naneste smesu na lice, ostavite je u frižideru da odstoji bar pola sata kako bi se zgusnula. Nanesite na lice i držite između 15 i 20 minuta ili dok se ne osuši u potpunosti, a zatim skinite masku koristeći toplu vodu.

Kao što možete videti, proces pravljenja maske nije niti skup, niti traje dugo kao što mnogi misle. Stoga, odvojite barem jednom nedeljno malo vremena kako biste se posvetili svom licu, a ono će vam uzvratiti uslugu tako što će zasijati punim sjajem.

 

 

Portal kodren.com © sva prava zadržana Izrada sajta|amwmg

Top Desktop version