KoDren

Switch to desktop

Nova istraživanja potvrdila značaj primene prebiotika kod dijabetesa tipa2

dijabetes tipa2

Četvorogodišnja istraživanja sprovedena u četiri  evropske zemlje  pod vodstvom istrazivača UCL (Metabolism and Nutrition Research Group, Louvain Drug Research Institute) u kojima je učestvovalo osam  laboratorija pokazala su nesumnjivu povezanost izmedju crevne flore i nastanka dijabetesa , s jedne strane i pozitivne uloge prebiotika sa druge strane.

Pokazano je u toku navedenih istraživanja da je promenom strukture crevne flore uz pomoć prebiotika omogućeno: povećanje na osetljivost hormona leptina, smanjenja apetita,  smanjenje telesne težine i finalno dijabetesa tipa2. (Ovaj hormon proizvode ćelije masnoga tkiva i izmedju ostalog ima ulogu da umanjuje apetit, prouzrokuje ubrzanje metabolizma povećanjem utroška energije u stadiju odmora i poboljšava efikasnost dejstva drugih hormona sa ciljem otklanjanja povećanja telesne težine i nastanka dijabetesa tipa 2).

Rezultati  su objavljeni  u američkom internacionalnom časopisu  « Diabetes » u izdanju « Amercian Diabetes Association ».

Istraživanje je  potvrdilo  da « nove dobre bakterije » nastale modifikovanjem crevne flore uz pomoć prebiotika imaju pozitivan efekat na organizam  tamo gde postojeće terapije ostaju bez uspeha ili daju spore i slabe rezultate. Neke od ovih « dobrih » bakterija  povezane su sa poboljšanjem dijebetesa tipa2 i učestvuju u ponovnom uspostavljanju « dijaloga » izmedju odredjenih hormona koji se proizvode u crevima i organa kao što su mozak, pankreas, adipozno (masno) tkivo.

Rezultati navedenih istraživanja  potvrdjuju značaj primene resveratrola u pomoćnoj terapiji predijabetskog stanja i dijabeta tipa 2, s obzirom da je dokazano njegovo prebiotsko delovanje.

Tako je ponovno došlo do izražaja globalno tretiranje dijabetičnog bolesnika ovim jedinstvenim preparatom, što je nesumnjivo njegova velika prednost u odnosu na slične preparate na trzištu, tim pre jer se radi o jedinoj formuli sa produženim dejstvom koje omogućuje istinski terapijski učinak.

Portal kodren.com © sva prava zadržana Izrada sajta|amwmg

Top Desktop version