KoDren

Switch to desktop

Četiri namirnice koje podižu raspoloženje

brokoli

Riba, agrumi i orašasti plodovi samo su neke od namirnica koje će vam izmamiti osmeh na lice...

Većina ljudi početkom proleća i s prvim zracima sunca, a posebno oni koji su podložni uticaju meteoroloških prilika, ne oseća se dobro.

 

Reč je o zdravstvenom poremećaju koji smanjuje radnu sposobnost pojedinca, a zove se "sindrom prolećnog umora". Da bi ostali u formi u nadolazećim mesecima bazirajte ishranu na namirnicama koje garantuju vitkost, zdravlje i lepotu, te dokazano poboljšavaju raspoloženje!

Riba

Dokazano je da omega 3 masne kiseline iz ribe pozitivno utiču na hemijske procese u mozgu i podstiču proizvodnju serotonina. Upravo zbog toga stručnjaci preporučuju konzumiranje ribe najmanje tri puta nedeljno. Masna riba, i to losos, skuša i sardine najbogatiji su izvor omega 3 masnih kiselina. Brokuli

Brokoli, kupus, paprika i agrumi, te zelena salata obiluju vitaminom C koji ima široku lepezu blagotvornog delovanja na organizam, a između ostalog pobeđuju umor.

Orašasti plodovi

Većina ljudi, naročito pripadnice nežnijeg pola izbegavaju orašaste plodove jer sadrže puno kalorija, međutim ove ukusne grickalice uklanjaju mnoge zdravstvene tegobe, a nezamenljiv su lek protiv depresije.

Zeleni čaj

Osim što podstiče dobro raspoloženje, ovaj napitak ima mnoga lekovita svojstva. Zeleni čaj štiti od raka dojke, usporava starenje kože i blagotvorno utiče na zdravlje srca.

 

Izvor

Portal kodren.com © sva prava zadržana Izrada sajta|amwmg

Top Desktop version