KoDren

Switch to desktop

Direktoru kompanije AbelaPharm dodeljeno priznanje Kapetan Miša Anastasijević

Davor Korčok

Kada izgovorimo ime Kapetan Miša Anastasijević, prva asocijacija nam je zgrada Rektorata Beogradskog univerziteta, koju je on poklonio Srbiji. Upravo u ovom velelepnom zdanju, održana je sada već tradicionalna svečanost i dodela priznanja koje se više od dve decenije dodeljuje najuspešnijim pojedincima, preduzetnicima i institucijama koje su doprinele afirmaciji privrednog i društvenog stvaralaštva.

 

Jedan od dobitnika ove godine je i generalni direktor kompanije AbelaPharm Doc. dr sci. Davor J. Korčok, koji je na svečanosti upriličenoj ovim povodom izjavio: “Velika je čast i zadovoljstvo biti dobitnik ove prestižne nagrade i naći se u društvu ljudi koji svakodnevno unapređuju sebe i društvo u kom žive.  Ova nagrada nosi ime čoveka koji ne samo da je bio izuzetno uspešan preduzetnik, već što je još važnje, filantrop, dobrotvor i čovek ko je pružao veliku podršku obrazovanju. Sve su to vrednosti koje su danas, možda više nego ikada, važne kako bismo kao društvo išli u dobrom smeru.’’

Na pitanje šta ga je kvalifikovalo da dobije ovu nagradu dr Korčok odgovara: ‘’Kao neko ko je na čelu AbelaPharm, sada već punih 11 godina, moram reći da sam zadovoljan činjenicom da smo prepoznati kao kompanija koja kontinuirano radi na povezivanju privrede i nauke. Uveren sam da su upravo naučno-istraživački projekti, saradnja sa najeminentnijim stručnjacima iz oblasti medicine i farmacije, ali i činjenica da smo naučno nastavna baza za studente farmaceutskih i tehnoloških fakulteta, uticali da se moje ime nađe među dobitnicima ove prestižne nagrade.  Biti dobar menadžer moguće je samo ako imate podršku svog tima, ali i podršku porodice. Na veliku sreću ja imam i jedno i drugo, i na tome sam izuzetno zahvalan.’’

Priznanje Kapetan Miša Anastasijević se u sklopu projekta „Put ka vrhu”, dodeljuje najboljima u oblasti privrednog i društvenog stvaralaštva, pod pokroviteljstvom Privredne komore Srbije i Unije poslodavaca Srbije, a uz podršku univerziteta u Beogradu i Novom Sadu i Javnog servisa RTV Vojvodina.

Žiri su ove godine činili ugledni univerzitetski profesori Radovan Pejanović, Milica Kostić Stanković, Branko Kovačević, kao i reditelj Veselin Grozdanić i novinar Vlado Markanović. Oni su naglasili da laureate koje su izabrali karakteriše poslovnost, tržišna pozicija, održivi razvoj, društvena odgovornost i moralne i etičke vrednosti.

Portal kodren.com © sva prava zadržana Izrada sajta|amwmg

Top Desktop version