KoDren

Switch to desktop

Prilika za mlade koja se ne propušta

Konkurs za stipendije fondacije Hemofarm

Konkurs za stipendije fondacije Hemofarm

Nema baš puno prilika u životu. Uglavnom se trudimo ili da ih stvorimo ili nam se neke dogode, pa ih iskoristimo. Baš zato je program za obrazovanje Fondacije Hemofarm MOŽEŠ I TI, čiji osnivač je Hemofarm, član STADA grupe, prilika koju ne bi trebalo propustiti.

 

Ne samo da program obezbeđuje mesečnu finansijsku podršku za studente završnih godina medicinskih, farmaceutskih, bioloških, hemijskih, tehničkih i tehnoloških fakulteta čiji je osnivač Republika Srbija, već omogućava i mentorsku podršku tokom cele godine trajanja i stručnu praksu u jednoj od najsavremenijih farmaceutskih kompanija. Uz mentora i stručnu praksu u Hemofarmovim pogonima u Vršcu i Šapcu, sa stipendistima se dodatno radi na razvijanju komunikacionih i prezentacionih veština, veštinama pisanja biografije i motivacionog pisma, upravljanja vremenom, timskog duha. Organizuju se simulacije intervjua, ali i radionice o pravilnom korišćenju poslovne mreže LinkedIn sa ciljem uspešnog predstavljanja poslodavcu. Posebna pažnja posvećuje se predavanjima o emocionalnom liderstvu, društveno-odgovornom poslovanju i održivom razvoju. Akcenat se, takođe, stavlja i na psiho-socijalnu podršku osobama i teme upravljanje stresom, rešavanje konflikta i work-life balansa.

Student Medicinskog fakulteta, Nebojša Brezić, koji je tokom programa diplomirao sa desetkom, kaže da je Program za obrazovanje Fondacije Hemofarm idealna dopuna formalnom obrazovanju koje je dobijao na fakultetu.

Neretko nastavni program studija zapostavlja praktični aspekt posla kojim ćemo se baviti, a Hemofarm je idealno okruženje u kome mladi imaju mogućnost da se bliže upoznaju sa svojom budućom profesijom, bila ona na polju medicine, farmacije, tehnologije, inženjerstva ili drugih nauka. Osim toga, program donosi još benefita u vidu predavanja na najrazličitije teme, kao i brojnih poznanstava sa najvećim ekspertima u svojim poljima,” kaže Nebojša.

O svom mentiju Nebojši, mentorka Andrijana Srebotnjak, menadžerka medicinskih poslova i farmakovigilance u kompaniji Hemofarm kaže da je rad sa Nebojšom bio izuzetan.

Za mene kao mentora, najznačajnije iskustvo je saznanje kako razmišljaju i kojim sistemom vrednosti se rukovode nove generacije mladih lekara, šta im predstavlja izazov i šta ih motiviše. Što se mene lično tiče, nakon procesa mentorstva, bogatija sam za saradnju sa pametnim i vrednim čovekom pred kojim je svetla budućnost u oblasti medicine,” istakla je Andrijana.

Konkurs za stipendije za školsku 2022/2023. godinu traje do četvrtka, 3.11. 2022. godine. Prijavite se ukoliko ste studenti završne godine osnovnih ili integrisanih akademskih studija, na medicinskim, farmaceutskim, biološkim, hemijskim, tehnološkim i tehničkim fakultetima elektro i mašinskog usmerenja, čiji je osnivač Republika Srbija i ukoliko ste u dosadašnjem studiranju ostvarili prosek ocena najmanje 8,50. Link za prijavu možete pronaći ovde.

Zadatak Programa za obrazovanje MOŽEŠ I TI je da inspiriše i motiviše pojedince da budu odgovorni lideri i nosioci pozitivnih promena u društvu”, ističe koordinatorka programa, Ivana Minović i dodaje da su „osim znanja, iskustva, stručne prakse, kontakata koje stiču polaznici, najveća vrednost programa osećaj pripadnosti i posvećenosti misiji koju kompanija i njena fondacija neguju više od 60 godine u čijem fokusu je briga o zdravlju i dobrobiti ljudi.

Portal kodren.com © sva prava zadržana Izrada sajta|amwmg

Top Desktop version