KoDren

Switch to desktop

Najbolje prirodne maske za oštećenu kosu

prirodna maska za kosu

Suva, oštećena kosa može biti vrlo frustrirajuća stvar, koja čini da kosa izgleda beživotno i nezdravo, a veoma brzo se pretvara u noćnu moru.
Nije preterano reći da takva kosa vremenom može dovesti i do promene vaše ličnosti, odnosno kako vidite sami sebe, kao i kako vas drugi doživljavaju.

A potencijalni uzroci su brojni: sunce, vetar, zagađenost vazduha, fenovi, pegle, razna hemijska tretiranja kose, preterana upotreba stilskih preparata, nepravilna nega, ali i ishrana... Lista je stvarno dugačka i sigurno je da ne možete voditi računa baš o svemu.

Ali ono što možete i morate je da ovaj problem rešite što pre (još bolje je da ne dozvolite da do njega dođe). A najbolje rešenje su prirodne maske za oštećenu kosu, čijom redovnom upotrebom ćete vašoj kosi udahnuti život i vratiti onaj divni sjaj.

Ono što vam je potrebno su malo volje, vremena i naravno pravi sastojci. A najbolji sastojci za suvu i oštećenu kosu su maslinovo ulje, banane, med, majonez, jaja... pa su stoga ove sjajne domaće "mućkalice" koje smo vam spremili bazirane upravo na njima.

Maska br. 1

Ovo je jedna veoma jednostavna prirodna maska za oštećenu kosu. Trebaće vam minimalno vremena da je pripremite, a posebno se preporučuje za one sa oštećenom i suvom kosom.

Potrebni sastojci:

5 kašika maslinovog ulja, 2 jajeta

Priprema i nanošenje:

Prvo malo zagrejte maslinovo ulje, toliko da bude toplo. Zatim dobro izmutite jaja i pomešajte sa maslinovim uljem. Dobijenu smesu širokom četkom nanesite na čitavu kosu kao i na teme. Umotajte kosu plastičnom kesom ili kapom za kupanje i držite tako 20-ak minuta. Isperite kosu prvo mlakom vodom, a zatim i blažim šamponom.

Maska br. 2

Ovo je još jedna jednostavna, ali hranjiva maska za oštećenu kosu. Kao i prethodna, i ova maska će najbolji efekat imati na suvu i ispucalu kosu.

Potrebni sastojci:

1 kašika maslinovog ulja, 2 kašike meda, 1 kašika jabukovog sirćeta

Priprema i nanošenje:

Dobro izmešajte sve sastojke i nanesite dobijenu smesu na kosu i teme. Koristite široku četku kako bi ravnomerno rasporedili masku po čitavoj kosi. Ostavite je da odstoji oko sat vremena, a zatim isperite mlakom vodom.

Maska br. 3

Banana kao izuzetno hranjiv sastojak stavlja se u mnoge prirodne maske za oštećenu kosu. Predstavljamo vam tri, koje su se u praksi pokazale kao najbolje.

Prednost ove izuzetno kvalitetne maske je što je pogodna, kako za suvu, tako i za masnu kosu.

Potrebni sastojci:

1 banana, 2 kašike ulja od pšeničnih klica, 2 kašike jogurta, 2 kašike meda, 5 kapi esencijalnog ulja (bilo kojeg)

Priprema i nanošenje:

Stavite sve sastojke u činiju i dobro izmiksajte mikserom, a možete koristiti i blender. Zatim operite kosu šamponom i lagano je tapkanjem prosušite peškirom. Nanesite masku ravnomerno na čitavu kosu i stavite kapu za kupanje. Držite je sat vremena, isperite blagim šamponom, a zatim nanesite i regenerator za kosu.

Maska br. 4

Ovo izuzetno proteinima i vitaminima bogato prirodno pakovanje za oštećenu kosu regenerisaće vašu kosu i vratiti joj čvrstoću i sjaj.

Obzirom na veću količinu maslinovog ulja, ipak se ne preporučuje za one sa masnom kosom.

Potrebni sastojci:

1 banana, 1 jaje, 3 kašike meda, 3 kašike mleka, 5 kašika maslinovog ulja

Priprema i nanošenje:

Izgnječite bananu i dodajte ostale sastojke. Sve to dobro mešajte, dok ne dobijete gustu homogenu masu. Nanesite je na čitavu kosu i ostavite da odstoji oko pola sata. Zatim isperite kosu mlakom vodom, a onda i našamponirajte blagim šamponom i opet isperite mlakom vodom.

Maska br.5

Ova maska, koju mogu koristiti i oni sa masnom kosom, učiniće da vaša kosa bude meka i svilenkasta.

Potrebni sastojci:

 1 banana, nekoliko kapi bademovog ulja

Priprema i nanošenje:

Bananu izgnječite, dodajte bademovo ulje i promešajte. Umasirajte masku u kosu i teme, stavite kapu za kupanje i ostavite tako pola sata. Kosu isperite blagim šamponom i stavite blaži balzam za kosu.

Ako se pitate koje od ovih pakovanja je najbolje za vašu kosu, odgovor je jednostavan - isprobavajte. To je najbolji način da saznate šta vašoj kosi najviše odgovara. Najvažnije je da budete uporni i da vas ne mrzi da "mućkate" (ovo može biti i zabavno), a rezultat će sigurno doći.

Naravno, uvek imate i opciju kvalitetnih kupovnih maski, koje će vašu kosu regenerisati mnogo brže, ali ipak sadrže hemiju i mogu da budu dosta skupe, te je najbolje kombinovati ova dva načina, nekada stavljati prirodnu a ponekad kvalitetnu kupovnu masku za kosu.

Portal kodren.com © sva prava zadržana Izrada sajta|amwmg

Top Desktop version