KoDren

Switch to desktop

Piling od pirinča iz kućne radinosti

piling

Evo nečega što možete da napravite kod kuće za sebe, a takođe može da bude i stvarno lep poklon napravljen od srca, mirišljav, koristan a da pritom koristite sve porirodne sastojke. Još ako imate lepu teglicu i mašnicu, eto poklona koji će razveseliti svaku damu!

 

Sastojci koji su potrebni za piling od pirinča:

20 grama neprskanih suvih korica citrusa (limun, narandža, grejpfrut, limeta)

50 grama pirinča

nekoliko kaščica bademovog ili maslinovog ulja (prema želji)

3 kapi eteričnog ulja narandže

2 kapi eteričnog ulja grejpfruta

2 kapi eteričnog ulja limuna

šaka cvetova kamilice (prema želji)

Suve kore iskidajte na manje komade pa ih zajedno s pirinčem  usitnite u mlinu za kafu. Najbolje je da prstima proverite koliko je smesa grubo ili fino mlevena. Kada ste zadovoljni, dodajte eterična ulja i nalijte u posudu s poklopcem, a na vrh dodajte cvetove kamilice. Ovaj piling upotrebljava se tako da se od ukupne smese uzme manja količina te se pomeša s vodom ili uljem. Ako želite, možete odmah u piling dodati bazno ulje da dobijete gustu smesu.

Za kozu se iskljucivo koriste bazna ulja pa bi napomenuli par stvari vrlo vaznih za nekoga ko hoce da ih koristi.

Bazna (noseca, ili na engleskom carrier) ulja se koriste da bi se razredila esencijalna ulja, pre nego sto se nanesu na kozu. Ona pomazu da koza lakse apsorbuje esencijalno ulje.
Bazna ulja se uglavnom dobijaju hladnim cedjenjem, bez  prisustva toplote, svetlosti I vazduha. Za razliku od esencijalnih ulja koja isparavaju i imaju izuzetno jak miris , bazna ulja ne isparavaju i uglavnom su blagog mirisa.

Primeri baznih ulja su:jojoba ulje, ulje slatkog badema, ulje semena kajsije, ulje semena grozdja, ulje avokada, maslinovo ulje, ulje makadamija oraha, susamovo ulje, orahovo ulje, itd.

Bazno ulje koje kupujete treba da bude 100% prirodno i nezaprljano

Nakon otvaranja ambalaze, cuvajte bazna ulja na hladnom I tamnom mestu.

Ne smeju se zagrejavati iznad 60-75 stepeni da bi se sacuvali vazni sastojci kao sto su vitamin E, lecitin, flavonoidi, nezasicene masne kiseline itd.

Pakuju se iskljucivo u bocice tamno braon boje.

Ne preporučuje se dodavanje vode pri samoj izradi pilinga(nego tek neposredno pre upotrebe) jer bi se piling mogao brzo pokvariti.

Portal kodren.com © sva prava zadržana Izrada sajta|amwmg

Top Desktop version