KoDren.COM Budite zdravi ko dren!

Najnovije
A+ A A-

Šijacu masaža

šiacu masaža

Kako izgleda proces ove masaže?

Pred svaku masažu terapeut će popričati sa osobom kako bi na taj način se bolje upoznali i ostvarili bolji kontakt i poverenje radi boljeg efekta same masaže. Na taj način osoba će se opustiti i bez napetosti i grča telu će prijati svaki segment ovo fantasičnog procesa.

 

Šijacu (shiatsu) masaža se najčešće radi na podu tj. tvrdoj podlozi. I za razliku od uobičajenih masaža ova masaža se radi na obučenom klijentu. Ovom mesažom primenjuju se pritisci na telu. Dakle, laganim prtiskanjem dlanovima i prstima, pa čak i laktovima, stopalima, kolenima masera. Radi se na istezanju klijetovog tela pa se na taj način omogućava izbalansiran protok energije u organizmu. Tokom masaže osoba leži ili sedi. Telo može različito da reaguje na ovaj tretman. Razlog tome je duboka reklasacija organizma, kao i stimulacija celog organizma.

Smatra se da se izbegavanjem rada na golom telu tako postiže “prodor” ove učinkovite masaže na dubljem nivou. Iako se vrši istezanje ruku, nogu i glave, tretman nije bolan, dok je sam cilj Šiacu masaže da se izbalansiraju sva tri nivoa organizma (fizički, duhovni i mentalni).

Kojim zdravstvenim tegobama je namenjena ova masaža?

Dobrobiti Šijacu masaže su širokog spektra (od psihičkih do fizičkih aspekata). Dakle, ova masaža će vam pomoći kao antistres terapija, olakšaće vam simptome anksioznosti, depresije, nesanice, hroničnog umora, simptome menopauze, PMS-a, bolnih menstrualnih ciklusa, cistitisa, mučnina, ukočenosti, išijasa, multiple skleroze, pri oporavku od moždanog udara, kod tegoba disajnih organa (astme, bronhitisa, raznih alergija disajnih organa, sinusitis, prehlade), kod migrena i glavobolja drugih vrsta, itd.

Koje dobrobiti tj. reakcije organizma možete očekivati nakon tretmana ove masaže?

Ko onih koji su došli na masažu sa napregnutim telom i u grču, prouzrokovanim nervozom najčešće će osećati nakon masaže izrazit umor. Neretko će želeti odmah da zaspu i odmore se dodatno. Dakle, psihička napetost na početku masaže biće zamenjena onim suprotnim – opuštanjem tela. Šta više, klijent će se osećati opijeno, što je upravo vezano za energiju glave. Ova pojava je uobičajena kod ljudi koji su veoma mentalno angažovani i rade takve poslove. A sa druge strane, fizička aktivnost im je svakodnevno na minimumu. Stoga, da bi se organizam vratio u balas i izaša iz opijenosti, preporučuje se šetnja (zabranjeno je nakon masaže narednih pola sata voziti auto).

Osećaj hladnoće ili groznice najčešće tastaje odmajh nakon desetak minuta kada otpočne Šiacu masaža. ovaj simptom nam upravo pokazuje da je došlo do usporavanja metabolizma. Takođe, ovo je i pokazatelj da u organizmu imate previše nakupljenog šećera i masti. Sa druge strane, ako dođe do osećaja toplote tada je drugi uzrok. Dolazi do prekida cirkulisanja energije na nekom delu tela i kada se taj prekid ukloni, tada energija počne kružiti nesmetano i snažno. Nakon masaže telo počinje izbalansirano da funkcioniše i prosleđuje energiju na mesta u kojima je nije bilo dovoljno. Dok sa struge strane, deo tela koji je imao mnogo energije sada će ima manje i zato nastaje osećaj hladnoće.

Ponekad se javljaju i psihološke tj. emocionalne reakcije kod klijenta ili potreba da se kašlje. Ipak, ove reakcije su bezopasne i čak, šta više, poželjne, jer je ovo dokaz da dolazi do rekcije masaže tj. ovo je pokazatelj da masaža deluje pošto se telo oslobađa napetosti i otrova koji su nataloženi u njemu. 

Na kraju tretmana neretko je klijent nasmejan i upravo potvrđuje da sada ima značajan osećaj zadovoljstva. 

Portal kodren.com © sva prava zadržana Izrada sajta|amwmg