KoDren

Switch to desktop

Isteki

Indeks članaka

isteki

ISTEKI je efikasno (ortopedsko) pomagalo, anatomski oblikovano i besprekorno obrađeno, koje omogućava rehabilitaciju i potpuno otklanjanje problema vezanih za kičmeni stub, bez upotrebe medikamenata.

ISTEKI je napravljen od kuvanog bukovog drveta i već posle nekoliko dana upotrebe osetićete koliko je ugodno ležati na njemu.

Deformitet kičmenog stuba je problem koji ima više od 60% populacije.

Nefiziološki, prinudan položaj glave i vrata pri ležanju i spavanju, nepravilno, neravnomerno i stereotipno držanje i opterećenje kičme pri radu, hodu i najraznovrsnijim aktivnostima, uzrokuju akutne i hronične ukočenosti, napetost u predelu vrata i leđa, česte glavobolje, vrtoglavice, mučnine i sve izraženije bolove u predelu grudnog koša i leđa. Ove smetnje po pravilu su izazvane suženjem međupršljenskog prostora što dovodi do uklještenja ili pritiskanja nerava i krvnih sudova, pa time i do slabije cirkulacije, bola i funkcionalno ograničenih pokreta. Bol i grčenje mišića, opet dovode do degenerativnih promena na pršljenovima stvarajući tako začarani krug. Izlaz iz tog začaranog kruga je eliminacija uzroka.

NAMENA

ISTEKI je namenjen osobama (deci, adolescentima i odraslima) sa urođenim ili stečenim deformitetom kičmenog stuba. Namenjen je onim ljudima koji osećaju tegobe u vratnom, torakalnom i lumbalnom delu kičme, povećanu mišićnu napetost i grčenje mišića duž kičmenog stuba, ograničenu pokretljivost delova kičme koja se može proširiti i na gornje, odnosno donje ekstremitete. Takođe, namenjen je i onima koji osećaju potiljačne glavobolje, bolovi u ledjima i krstima, mučnine, vrtoglavice sa bolom koji se širi duž ramena i ruku, trnjenje ili oduzetost ruku, bolne išijalgije...

PRIMENA

primena istekijaISTEKI se primenjuje lako i jednostavno. Sedite na ravnu i stabilnu podlogu (pod ili bilo koju drugu čvrstu i tvrdu ravan) uz samu ivicu pomagala, sa nogama opruženim ili savijenim u kolenima i rukama ispruženim pored tela. Duboko udahnite vazduh na nos i lagano spuštajte le|a preko ISTEKI-ja do završno silaznog dela uz istovremeno sporo izdisanje na usta.

Kičmeni stub, pri tome, naleže u anatomski kanal na pomagalu, a žljebovi oko kanala pritiskaju mišiće duž kičmenog stuba, masiraju ih i opuštaju. Ostanite u tom položaju 10-15 minuta da bi došlo do pravilnog i bezbolnog ISTEzanja KIčmenog stuba na prirodan način.

Koristeći sopstvenu težinu tela i anatomski oblikovan ISTEKI postižete željeni efekat: istezanje kičmenog stuba, proširenje međupršljenskog prostora i opuštanje mišića.

Ovu metodu ISTEzanja KIčme primenjivati u početku više puta dnevno (dva do tri puta) kraće vreme (oko 5 minuta). Kasnije je 10 - 15 minuta u toku dana dovoljno da bi ISTEKI postigao željeni efekat. Rezultati postaju osetno vidljivi već nakon par dana upotrebe

SAVET

Poželjna je stalna upotreba ISTEKI-ja radi održavanja stabilnosti postignutih rezultata efekta izlečenja. Može se koristiti svakodnevno u PREVENTIVNE svrhe u trajanju od 10 minuta.

KO NE SME DA KORISTI ISTEKI?

Oboleli od osteoporoze (kao bolesti u poodmakloj fazi), tuberkuloze kostiju, kao ni žene u trudnoći. Ne preporučuje se deci ispod osam godina starosti.

Prilikom ležanja ne sme se zaspati na ISTEKI-ju.

narudžbenica

cena proizvoda sa uračunatim PDV-om i uračunatom poštarinom je: 7.490,00 rsd za teritoriu Srbije, Cena za region je 70 eur
Mišljenje Instituta "Banjica" o proizvoduOdavno imam probleme sa kičmom, a u poslednje dve godine pojačala se diskushernija. Počela sam bila da se osećam kao invalid. Bilo je: dva sata na nogama, četiri sata ležanja. Sa ISTEKI-jem je nešto drugo. Otkako ga imam, ja ne legnem u krevet, nego na ISTEKI, a kad ustanem, kao posle cele prospavane noći. ISTEKI je najvrednija stvar u mojoj kući. Bez njega ne mogu da funkcionišem. Ukinula sam lekove protiv bolova. A kad samo pomislim da mi je moj lekar savetovao da se kačim na vratima i istežem kičmu. Zar to nije komplikovano. ISTEKI je pravo čudo - tvrdi Ljiljana Stanković (63), sa dijagnozom kifoskolioza penzionisana nastavnica istorije i geografije iz Mladenovca.

Problemi sa kičmom kod mene su se prvi put manifestovali pred kraj vojske. Tada sam imao 20-tak godina i sve je prošlo posle terapije injekcijama, tzv. blokada. Od tada sam skoro svake godine, naročito u proleće, imao probleme koje svi znamo kao išijas, lumbago. Kad me preseče, dok ne primim blokadu, ili masažu, samo ležim. Pre dve godine preseklo me na poslu. Tri meseca skoro da nisam mogao ni da hodam. Tad mi ni injekcije, ni fizikalna terapija, nisu mnogo pomogle, jedino masaža u predelu leđa. Ove godine sam umesto masaže krenuo sa ISTEKI-jem. Mnogo mi pomaže. Osećam se kao nov. I neki moji drugari su, na moju preporuku, počeli da ga koriste. Oduševljeni su njime - priča Momir-Moša Radojičić (42), radnik obezbeđenja u PS "Grmeč", oženjen, dvoje dece.

Već 15 godina bolujem "od noge". Dijagnoza je glasila: unutrašnje vene. Imam ja i anemiju zbog čega sam ove godine išla na razna snimanja. Konstatovali su, zamislite, da su mi vene dobre, prohodne. Snimala sam i kičmu, pa su mi našli da su mi 4. i 5. lumbalni pršljen pod degenerativnim procesom, kao i da imam okoštavanje vratnih pršljenova. Terapija? Pa, uobičajeno: razni praškovi protiv bolova, DIKLOFEN recimo, banje... A onda me je moja kćerka nagovorila da probam sa ISTEKI-jem. ISTEKI je potpuno zamenio sve praškove, sve terapije. Dovoljno je samo da dva puta dnevno legnem na ISTEKI po desetak minuta i gotovo. Sve ide lakše. Prosto, ISTEKI je moja nova ljubav - kaže Dragica Jovanov (60), penzionerka sa Novog Beograda

Već dvadeset godina bolujem od deformiteta kičme koji je izražen cervikalnom i lumbalnom spondilozom. U međuvremenu je dijagnostikovana diskopatija i 15 odsto oštećenja u radu krvnih sudova glave i vrata. Zbogsvega toga imala sam česte bolove u vratnom i ramenom delu leđa, kao i nepodnošljive glavobolje. Nijedna terapija, bilo kog vida, nije mi pomogla, sve do aprila ove godine, kada sam počela da koristim ISTEKI. Samo nekoliko meseci upotrebe dovelo je do fantastičnih promena na bolje. Neki od bolova su potpuno nestali, dok su neki svedeni na minimum, a nadam se da će oni i daljim korišćenjem nestati - veli Mirjana Popović, službenica iz Beograda.

Pre šest godina imao sam povredu na poslu. Posledica je bila uklještenje nerva između četvrtog i petog pršljena. Kočila mi se leva noga, a i cirkulacija u njoj nije bila baš najbolja. Išao sam na sve moguće terapije, čak i kod alternativaca, ali nije bilo pomoći, osim u slučaju "blokada" i brufena, protiv bolova. Elem, sasvim slučajno sam došao do ISTEKI-ja, i moji problemi začas su svedeni na minimum. Ispričao sam to i nekim poznanicima. Znate kako su reagovali? Nabavili su ISTEKI. Sada mu svi tepamo, kao da je živo biće - priča Vukosav Tomović, zvani Cole, VKV električar iz Beograda.

           

Save

Portal kodren.com © sva prava zadržana Izrada sajta|amwmg

Top Desktop version