KoDren

Switch to desktop

Isteki

Indeks članaka

isteki

ISTEKI je efikasno (ortopedsko) pomagalo, anatomski oblikovano i besprekorno obrađeno, koje omogućava rehabilitaciju i potpuno otklanjanje problema vezanih za kičmeni stub, bez upotrebe medikamenata.

ISTEKI je napravljen od kuvanog bukovog drveta i već posle nekoliko dana upotrebe osetićete koliko je ugodno ležati na njemu.

Deformitet kičmenog stuba je problem koji ima više od 60% populacije.

Nefiziološki, prinudan položaj glave i vrata pri ležanju i spavanju, nepravilno, neravnomerno i stereotipno držanje i opterećenje kičme pri radu, hodu i najraznovrsnijim aktivnostima, uzrokuju akutne i hronične ukočenosti, napetost u predelu vrata i leđa, česte glavobolje, vrtoglavice, mučnine i sve izraženije bolove u predelu grudnog koša i leđa. Ove smetnje po pravilu su izazvane suženjem međupršljenskog prostora što dovodi do uklještenja ili pritiskanja nerava i krvnih sudova, pa time i do slabije cirkulacije, bola i funkcionalno ograničenih pokreta. Bol i grčenje mišića, opet dovode do degenerativnih promena na pršljenovima stvarajući tako začarani krug. Izlaz iz tog začaranog kruga je eliminacija uzroka.

NAMENA

ISTEKI je namenjen osobama (deci, adolescentima i odraslima) sa urođenim ili stečenim deformitetom kičmenog stuba. Namenjen je onim ljudima koji osećaju tegobe u vratnom, torakalnom i lumbalnom delu kičme, povećanu mišićnu napetost i grčenje mišića duž kičmenog stuba, ograničenu pokretljivost delova kičme koja se može proširiti i na gornje, odnosno donje ekstremitete. Takođe, namenjen je i onima koji osećaju potiljačne glavobolje, bolovi u ledjima i krstima, mučnine, vrtoglavice sa bolom koji se širi duž ramena i ruku, trnjenje ili oduzetost ruku, bolne išijalgije...

PRIMENA

primena istekijaISTEKI se primenjuje lako i jednostavno. Sedite na ravnu i stabilnu podlogu (pod ili bilo koju drugu čvrstu i tvrdu ravan) uz samu ivicu pomagala, sa nogama opruženim ili savijenim u kolenima i rukama ispruženim pored tela. Duboko udahnite vazduh na nos i lagano spuštajte le|a preko ISTEKI-ja do završno silaznog dela uz istovremeno sporo izdisanje na usta.

Kičmeni stub, pri tome, naleže u anatomski kanal na pomagalu, a žljebovi oko kanala pritiskaju mišiće duž kičmenog stuba, masiraju ih i opuštaju. Ostanite u tom položaju 10-15 minuta da bi došlo do pravilnog i bezbolnog ISTEzanja KIčmenog stuba na prirodan način.

Koristeći sopstvenu težinu tela i anatomski oblikovan ISTEKI postižete željeni efekat: istezanje kičmenog stuba, proširenje međupršljenskog prostora i opuštanje mišića.

Ovu metodu ISTEzanja KIčme primenjivati u početku više puta dnevno (dva do tri puta) kraće vreme (oko 5 minuta). Kasnije je 10 - 15 minuta u toku dana dovoljno da bi ISTEKI postigao željeni efekat. Rezultati postaju osetno vidljivi već nakon par dana upotrebe

SAVET

Poželjna je stalna upotreba ISTEKI-ja radi održavanja stabilnosti postignutih rezultata efekta izlečenja. Može se koristiti svakodnevno u PREVENTIVNE svrhe u trajanju od 10 minuta.

KO NE SME DA KORISTI ISTEKI?

Oboleli od osteoporoze (kao bolesti u poodmakloj fazi), tuberkuloze kostiju, kao ni žene u trudnoći. Ne preporučuje se deci ispod osam godina starosti.

Prilikom ležanja ne sme se zaspati na ISTEKI-ju.

narudžbenica

cena proizvoda sa uračunatim PDV-om i uračunatom poštarinom je: 7.490,00 rsd za teritoriu Srbije, Cena za region je 70 eur
Mišljenje Instituta "Banjica" o proizvodu

Portal kodren.com © sva prava zadržana Izrada sajta|amwmg

Top Desktop version