KoDren

Switch to desktop

Biljne kapi Sremuš - borac za vaše zdravlje

Indeks članaka

Biljne kapi sremuš

Koristite lekovita svojstva sremuša tokom cele godine

Obzirom da se svež sremuš može naći u prirodi svega tridesetak dana u godini i da ubran svakoga sata gubi po 2% svojih lekovitih svojstava, "Manufaktura Ljubisavljević” je omogućila dase kroz „BILJNE KAPI SREMUŠ“ lekovita svojstva sremuša mogu koristiti tokom cele godine.

SREMUŠ (crembuš, divlji beli luk, medveđi luk, allium ursinum) od davnina je poznat kao biljka izuzetne lekovitosti i širokog spektra delovanja na ljudski organizam. Za terapeutsko dejstvo sremuša u najvećoj meri zaslužan je alin, koji se pod dejstvom kiseonika transformiše u alicin, izuzetno jaku antimikrobnu supstancu čiji je efekat dvadeset puta jači od prirodnog belog luka. Najveća koncentracija aktivnih supstanci - alina, izoalina, vitamina C, karotena i mineralnih soli, nalazi se u mladim listovima sremuša, pa je najbolje listove sremuša konzumirati u svežem stanju jer se njihovim sušenjem gube lekovita svojstva.

Iako se smatra da je sremuš najdelotvorniji u proleće kada je idelan za čišćenje krvi i sistema za varenje od toksina koji su se tokom zime nataložili u organizmu, preporučljivo je da se, zarad opšteg zdravlja organizma, koristi tokom cele godine.

Obzirom da se svež sremuš može naći u prirodi svega tridesetak dana u godini i da ubran svakoga sata gubi po 2% svojih lekovitih svojstava, "Manufaktura Ljubisavljević” je omogućila da se kroz „BILJNE KAPI SREMUŠ“ lekovita svojstva sremuša mogu koristiti tokom cele godine. Naime, tek ubrani listovi sremuša adekvatno se tretiraju prema jedinstvenoj recepturi za pripremu biljnih kapi.

Sremuš je prirodni antibiotik pa je efikasan protiv bakterija, parazita i gljivica. Takođe, povoljno deluje na ceo kardiovaskularni sistem - snižava visok krvni pritisak, sprečava pojavu arterioskleroze, a zbog obilja alina podmlađuje krvne sudove i čini ih elastičnim. Deluje antibakterijski, pa pomaže da rane brže zarastaju kao i kod problema na koži poput dermatitisa i ekcema. Obzirom da ima baktericidno i viricidno dejstvo, sremuš je idealan kod prehlada, olakšava iskašljavanje, disanje i bolje izlučivanja sluzi iz pluća.

„BILJNE KAPI SREMUŠ“, koje se proizvode u "Manufakturi Ljubisavljević” iz Jagodine, u novom redizajniranom pakovanju, dostupne su u prodaji u svim bolje snabdevenim apotekama širom Srbije i Bosne i Hercegovine. Da ovaj jedinstveni proizvod na našem tržištu stigne do svih korisnika pobrinuće se kompanija Keprom koja je postala generalni distributer proizvoda „BILJNE KAPI SREMUŠ“ za tržište Republike Srbije.

Gde mogu da kupim BILJNE KAPI SREMUŠ?

Portal kodren.com © sva prava zadržana Razvoj, konsalting i podrška amwmg

Top Desktop version