KoDren.COM Budite zdravi ko dren!

Najnovije

Ulje crnog kima

ulje crnog kima

Za ovo ulje malo je reći da je odlično. Njegov spektar široke primene i dobrobiti je toliki da bismo slobodno mogli reći da je ovo jedan od najmoćnijih lekova na svetu jer crni kim spada u najlekovitije biljke na svetu.

On se pominje čak u Bibljiji i u Hadithu, a njegovo seme je pronađeno i u grobnicama faraona. Za njega je poslanik Muhamed rekao da "leči sve osim smrti".

Crni kim često nazivaju i crni kumin, kalinji, čurekot. Kada se kaže crni kumin, nemoj te ga zameniti sa klasičnim začinom zvanim kuminom, pošto to nije ista biljka u pitanju.

Sastav ove biljke je širok i sadrži: belančevine, vitamine B kompleksa (B1, B2, B3), omega masne kiseline (omega 3 i omega 6), folnu kiselinu, alfa linoleinske kiseline, gvožđe, bakar, cink, fostor i mnoge druge bitne komponente za naš organizam.  Stoga, ulje crnog kima pomaže pri lečenju širokog spektra bolesti, pa je tako:

Odličan antihistamik

Ulje crnog kima je popularan prirodni regulator alergijskog stanja. Odličan je i za prevenciju i za lečenje alergija. Najefektniji je ako se koristi pre nastupanja sezone alergije (nekoliko meseci ranije). Na ovakav način ćete organizam unaprad ojačati i pripremiti za nastupajući alergijski period. Dugoročnom primenom ovog ulja, na ovakav način ćete umanjiti alergijske simptome i čak ih u potpunosti eleminisati. Ulje crnog kima najbolje deluje protiv alergija disajnih organa (astma, bronhitis, upala grla, itd.).

Reguliše rad imuno sistema

Ulje crnog kima ima imunomodulatorno dejstvo, što znači da pojačava ili smanjuje reakciju imuniteta (u zavisnosti od stanja vašeg organizma). Jak imunitet je ključan za odbranu od svih poremećaja i bolesti organizma, mada kod nekih osoba je reakcija naglašena, što vodi u autoimmune bolesti. Baš za ovu primenu mi konkretno koristimo ulje crnog kima kompanije Granum i možemo da vam potvrdimo da nas u poslednje vreme virusi i bakterije koje su veoma česte u ovo doba godine zaobilaze.

Odličan protiv mikroorganizama, gljivica i parazita

Ovo blagotvorno ulje smatra se prirodnim antibiotikom (koji je bez štetnih posledica). Koristi se i protiv raznih upala i infekcija organizma.

Reguliše probavu i urinalne infekcije

Ulje crnog kima održava crevnu floru, pa stoga reguliše probavu. Ubija parazite u crevima i na taj način vrši detoksikaciju probavnog sistema. Takođe, zbog takvog funkcionisanja u ogranizmu reguliše se i pravilan rad jetre i bubrega. Koristi se i za lečenje kandide.

Snižava šećer i reguliše holesterol u krvi

Ovo su dokazale mnoge naučne studije. Naime, ispitanici koji su bolovali od šećerne bolesti, a su koristili dve kašičice ulja crnog kima samo mesec dana (tri puta dnevno) umanjili su glukozu u krvi više nego duplo (sa 21,7 na 9,9 mmol/l).

Korisno je za negu kose, kože i noktiju

Pored nege sve ovoga ulje crnog kima je odlično i za lečenje njihovih oboljenja. Za spoljašnju upotrebu dobro je protiv gljivica, opadanja kose, dermatitis, ekscema, psorijaze, akni, kožnih upala, itd. Dobar je kod nege suve kože i protiv bora. Ovo ulje će vašu kosu činiti lepu, sjajnu, čvrstu, a eleminisaće vam i perut.

Štiti od kancera

Poznat po antikancerogenim delovanjem na organizam jer podstiče unistavanje kancerogenih stanica, pa je sto odličan da se koristi i u prevenciji od raka. Istraživanja su pokazala da eleminiše kancerogene stanice čak leukemije i gušterače. Čak je poznat po smanjenju posledica koje nastaju zračenjem.

Pored svega navedenog, ulje crnog kima još je dobro i za: regulaciju krvnog pritiska, čuva srce, pomaže kod bolesti zuba, poboljšava pamćenje, topi kamenje u žuči, pomaže kod reume i artritisa, a čak pomaže i za lučenje mleka kod žena koje doje.

Obratite pažnju da kupujtete samo kvalitetno i nerazređeno ulje od crnog kima (dakle, samo od proverenih proizvođača). Najkvalitetnije ulje crnog kima na tržištu je uglavnom, poreklom iz Egipta ili južne i jugozapadne Azije, tj. odaklo je i izvorno poreklo ove biljke.

Način primene:

Terapijski: Kada su u pitanju alergije, najbolje je započeti sa tretmanom nekoliko meseci pre perioda polinacije jer se najbolji rezultati postižu nakon 8 do 12 nedelja redovne upotrebe. U tom periodu uzimati 2 puta po 25 kapi dnevno. Sa početkom sezone preći na najjaču dozu od 3 puta po 25 kapi dnevno. Nastaviti sa terapijom tokom cvetanja biljke koja je odgovorna za alergijsku reakciju. Tokom jeseni ili zime napraviti pauzu od nekoliko meseci.

Kod ostalih poremećaja i bolesti treba piti maksimalnu dnevnu dozu od 3 puta po 25 kapi do izlečenja, ili najviše 6 meseci. Napraviti pauzu od 2 meseca, a zatim po potrebi nastaviti.

Preventivno: Piti 1 do 3 puta po 25 kapi dnevno.

Ne preporučuje se prekoračenje dnevne doze.                                                                                                   
Preparat ne treba da koriste osobe osetljive na sastojak preparata, mala deca, trudnice i žene koje doje.
Nisu uočene kontraindikacije pri dužoj upotrebi.

Granum Ulje crnog kima možete naručiti OVDE ili ga potražiti u prodavnicama zdrave hrane i apotekama

 

 

Portal kodren.com © sva prava zadržana Izrada sajta|amwmg